Hastalara ‘sintigrafi’ eziyeti

Hastalara ‘sintigrafi’ eziyeti
Diyarbakır’da skandallarla gündeme gelen Eğitim Araştırma Hastanesinde, sintigrafi, röntgen ve emar çekimi için gelen hastalara 40 gün sonraya gün verildiği belirtildi.

Tigris Haber - Kurulduğu günden bu yana farklı konularla gündeme gelen Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bu defa da sintigrafi, röntgen ve emar sorunu yaşandığı belirtildi.

Sintigrafi çekimi için hastaneye giden ve adının verilmesini istemeyen bir vatandaş, “Rahatsızlığım nedeniyle geçtiğimiz hafta hastaneye gittim. Muayene olduktan sonra doktor sintigrafi çekimi için ilgili birime yönlendirdi. Ancak bana 40 gün sonrasına gün verdiler. Durumu İl Sağlık ve Başhekimlik yetkililerine iletince süreyi bir haftaya düşürdüler. Ama ben bu uygulamayı kabul etmedim. Bu konuda yaptığım araştırmaya göre, Sağlık Müdürlüğü, Eğitim Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp bölümünün bazı ihtiyaçlarını hizmet alımı yöntemi ile bir firma ile anlaştı. Bu firma ile sintigrafi, röntgen ve emar çekimleri için anlaşma yapıldı. Ancak sintigrafi çekimi için giden hastalara 2 ay sonrasına gün veriliyor. Bunun gerekçesi hasta fazlalığı yada azlığından değil. Çünkü firma dışarıdan çekim için ilaç alıyor. Bu ilaç yaklaşık 20 hasta için kullanılıyor. Burada firma kendi karını düşünüyor. Firma kendi karını artırıp maliyeti düşürmek için 20 hastayı topladıktan sonra gün veriyor Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Yapılan sözleşmede çekim tarihi var mı, varsa idare bunu niye denetlemiyor?. Çekim süresi yoksa bu sözleşme kim tarafından ve ne amaçla şartname hazırlandı?. Buradaki temel amaç sağlık hizmetlerinin daha çabuk görülmesi olmalıyken, burada tam tersi uygulama var. Umarım hastalara yapılan bu eziyetle ilgili yetkililer harekete geçer” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.