Hastalığı yüzünden ailesine bakamıyor

Hastalığı yüzünden ailesine bakamıyor
Diyarbakır’da hastalığı yüzünden 7 yıldır çalışamayan Mehmet Can Selimoğlu, yetkililerden yardım istiyor. Doktorların kendisine ilaçlarını aksatmaması gerektiğini söylediğini belirten Selimoğlu, “Benim ilaca verecek param bile yok” dedi.

DİYARBAKIR’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı İskanevleri Semti’ndeki bir apartmanın zemin katında yaşam mücadelesi veren Mehmet Can Selimoğlu, yaşadığı hastalıklar yüzünden ne kendisinin ne de ailesinin hayatını idame ettirebiliyor. 7 yıldır rahatsızlıkları yüzünden çalışamadığına dikkat çeken Selimoğlu, kendisine Hepatit B, nefes darlığı, bel ağrısı ve henüz teşhisi konulamayan bir hastalığı yüzünden yüzde 80 iş göremez raporu verildiğini kaydetti. Evli ve 4 çocuk babası olduğunu ve çocukları okutmanın yanı sıra ailesini geçindiremediğini vurgulayan Selimoğlu, şunları kaydetti:

"7 seneden beri hastalıklarla uğraşıyorum. Psikiyatri tedavisi görüyorum. Hasta olduğum için ne çalışabiliyorum, ne de ailemi geçindirebiliyorum. Hastalığımı düşünmeden ailemi geçindirmek için iş başvuruları yaptım. Ama doktorun iş göremez raporundan dolayı başvurduğum iş yerleri tarafından geri çevrildim. Sosyal güvence olarak sadece yeşil kartım var. Yeşil kart ilaçları karşılamıyor. Çoğu ilacı alamaz hale geldim. Doktorun söylediğine göre ilaçları aksatmamam gerekiyormuş ama benim ilaca verecek param yok.”

Yardım için gittiği kurumlar tarafından eli boş döndüğünü öne süren Selimoğlu, "Valilik, kaymakamlık, muhtarlık, vakıf ve derneklere gittim. Ama her biri beni başka yere yönlendirdi. Hiç biri bana bir yol gösterip yardımcı olmadı. Devletin verdiği 3 ayda bir aldığım özürlü maaşı dışında hiçbir gelirim yok. Bu maaş da askeri ücrete bile denk gelmiyor. Bakkala, fırına borçlarım birikti. Komşuların bize ekmek yardımları sayesinde geçinir hale geldik. Buradan yetkililere, hayırseverlere seslenmek istiyorum. Çok mağdur ve muhtacım, Allah rızası için bana yardım edin" dedi.  

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.