Hastane var ama doktor bulmak nafile!

Hastane var ama doktor bulmak nafile!
Silvan Devlet Hastanesi'nde doktor bulmak neredeyse imkansız.

86 bin nüfuslu ilçeye hizmet veren/vermeyen hastanede; üroloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, fizik tedavi, beyin cerrahi ve cildiye ünitelerinde doktor bulunmuyor. Silvanlı yurttaşlar ise bu duruma isyan etti.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bulunan Silvan Devlet Hastanesi’nin birçok bölümünde yaşanan doktor eksiği nedeniyle tedavi olamayan yurttaşlar isyan etti. Başhekim Yardımcısı Eşref Araç da, hekim eksiğinden kaynaklı hizmet veremediklerini söyledi. Diyarbakır'ın merkezi ilçelerinden biri olan ve yaklaşık 86 bin nüfuslu Silvan İlçesi Devlet Hastanesi'nde yaşanan yetersizlikler tedavi olamayan yurttaşları isyan ettirdi. Üroloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, fizik tedavi, beyin cerrahi ve cildiye ünitelerinde doktor bulunmazken, dâhiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi ve kulak burun boğaz ünitelerinde ise 8 doktor eksikliği bulunuyor. Göz doktorunun haftanın sadece 2 günü Diyarbakır'daki hastanelerden geldiği Silvan Devlet Hastanesi'nde haftanın geri kalan günlerinde göz doktoru bulmak mümkün değil. 

Başhekim yardımcısı da kabul etti 

Konuyla ilgili görüştüğümüz 104 yataklı Silvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eşref Araç, hastanelerinde personel dağıtım cetvelinin bulunduğunu belirterek, "Bu cetvele göre bizim hastanemiz nerdeyse yüzde elli oranın da çalışıyor. Var olan hekimlerin yüzde ellisi kadar. Personel dağıtım cetveli her ne kadar çok sayıda olsa da, bizim asgari ihtiyaçlarımız olan hekimlerimiz var. Tüm hekimlere ihtiyacımız yok aslında. Örneğin beyin cerrahi her ne kadar personel dağıtım cetvelinde olsa da Silvan şartlarında bir beyin ameliyatı yapılamayacağı için gelmesine çok ihtiyacımız yoktur. Ama bunun yanında bir nöroloji, üroloji, 2 çocuk uzmanı, bir dâhiliyeci acil ihtiyaçlarımızdandır" dedi.

Şuan acil olarak 2 çocuk hekimi, bir nörolog ve bir ürolog ile dahiliyeciye ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Araç, şöyle devam etti: "Ama bunun yanında acil olmasa da ihtiyacımız olan en az bir enfeksiyon ve bir cildiye uzmanı hastanemizin döngüsü için yeterli sayılacaktır. Daha önce göğüs hastalıkları uzmanımız vardı. Ancak arkadaşımızın üniversiteye geçmesiyle hastanemizde göğüs hastalıkları uzmanımız da yok. Yaklaşık bir yıl önce 25 uzman hekimle çalışan hastanemiz, şu anda 17 uzman hekimle çalışmakta. Mevcut döngüde mecbur hizmet süresince, doktorları burada tutmak sonrasında da tayinlerinin çıkması ya da istifa etmeleri buna sebep olmakta. Belki Bakanlığın şuan da sözleşmeli personel programı bu yönlüdür ve düzeltecektir. Yine de söylemek gerekirse doğum oranının yüksek olduğu ilçemizde doğum uzmanı ve çocuk uzmanına çok acil ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.