Hastanede çocuğa istismar: İstismarcı serbest!

Hastanede çocuğa istismar: İstismarcı serbest!
Bismil’de 16 yaşındaki A. M., Bismil Devlet Hastenesi’nde çalışan A. B.’nin hastanede kendisini bir odaya kitleyerek cinsel istismarda bulunduğu suçlamsıyla şikayetçi oldu. İstismarla suçlanan hastane çalışanı A. B., adli kontrolle serbest bırakıldı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Bismil’de 16 yaşındaki A. M., Bismil Devlet Hastanesi’nde çalışan A. B.’nin kendisini hastanede bir odaya kilitleyerek, cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, A. B.’den şikayetçi oldu. “Çocuğa cinsel istismardan” ifadesi alınan A. B., adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. 19 Mayıs Cuma günü yaşanan olaya ilişkin ifade veren A. M. Kardeşinin ayağının burkulması nedeniyle, babasıyla kardeşini Bismil Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini, bu sırada, daha önce dayısının iş yerinde tanıştıkları A. B.’nin kendisine sargı bezi verme bahanesiyle bir odaya kitleyip istismarda bulunduğunu belirtti.

Bir psikolog gözetiminde ifade veren A. M.,A. B.’nin kendisine 5-6 dakika boyunca cinsel istismarda bulunduğunu, kilitlediği odanın kapısının anahtarının A. B.’de olması nedeniyle bir şey yapamadığını ve korktuğunu söyledi. Babasını kendisini cep telefonuyla aramasının ardından, A. B.’nin kendisini serbest bıraktığını belirtti. Serbest bırakılmasının ardından olayı babasına anlattığını belirten A. M., babasının olaya sirlendiğini ve sonra şikayetçi olduklarını aktardı.

İfadesinin ardından serbest bırakıldı

Olayın ardından A. M. ve babası Bismil Cumhuriyet Başsavcılığına giderek A. B. hakkında şikayetçi oldu. Şikayet nedeniyle “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçlamasından ifadesi alınan A. B., ifadesinin ardından “adli kontrol tedbiriyle” serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği’nden tepki

İstismar olayına ilişkin açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Yöneticisi Rümeysa Deniz Kaya, yaşanan istismar olayında ailenin şikayetçi olması nedeniyle gözaltına alınan A. B.’nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını kaydetti. Çocuklara yönelik cinsel istismara karşı öfke duyduklarına işaret eden Kaya, “Çocuk istismarı vakalarını büyük bir öfke ve endişeyle takip ediyoruz. Yıllardır ısrarla, bu vakaların münferit olmadığını söylüyoruz. 20 yılda 4,5 kat artış gösteren bir suçun münferit olduğunu söylemek, üzerini örtmekten başka bir anlam taşımıyor” ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.