Hatimoğulları: Eş başkanlık mor çizgimizdir

Hatimoğulları: Eş başkanlık mor çizgimizdir
Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki 8 Mart mitingine katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eşi başkanlık sisteminin mor çizgileri olduğunu, taviz vermeyeceklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Hatimoğulları, “Eş başkanlık sistemine en büyük saldırı kayyım rejimiyle başlamıştır. Kayyımların en çok saldırdığı alan bizim belediyelerimizdeki kadın politikalarımız olmuştur. Eş başkanlık ve eşit temsiliyeti tartışmaya açmaya kalktılar, biz kadınlar izin vermedik, izin vermeyeceğiz” dedi.

İstasyon Meydanı’nı dolduran kadınlara seslenen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, sürdürülen savaş politikalarına dikkati çekti. Katılımcıları Kürtçe selamlayan Hatimoğulları, “Hoş geldiniz sefalar getirdiniz, baş göz üstüne geldiniz. Merhaba kadınlar, Cumartesi Anneleri, merhaba Adalet Nöbeti tutan analarımız, merhaba yaşamını bu mücadeleye adamış sevgili kadınlar. Filistin’den, Kurdistan’dan, Rojava’dan Afganistan’dan Şili’ye Latin Amerika’ya Fransa’ya kadar uzanan mücadeleci kadınlara binlerce selam olsun. Selam olsun Sakine’lere, selam olsun Seve’lere, Pakize’lere, selam olsun Figen’lere, Gültan’lara, Sebahat’lere, selam olsun zindandaki bütün tutsak kadınlara” dedi.

‘Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz’

Kadınların 5 bin yıldır erkek egemen sistem tarafından ezildiğini ve sömürüldüğünü ifade eden Hatimoğulları, “Ama aynı zamanda biz kadınlar 5 bin yıldır bir tarihi mücadeleye imza attık boyun eğmedik. Emeğimiz sömürüldü, şiddet gördük, katledildik boyun eğmedik. Eş başkanlık sistemimize saldırıldı ama asla boyun eğmedik. 8 Mart’ın tarihinde New York’lu dokuma işçisi 129 kadın eşit işe eşit ücret için verdikleri mücadelede patron devlet el ele vererek onların bedenini ateşe verdi. 129 kadının külleriyle yazıldı 8 Mart tarihi. Selam olsun bedel ödeyen kadınlara, selam olsun külleriyle 8 Mart tarihini yazıp bizlere armağan edenlere” diye konuştu.

Eş başkanlığı tartışmayacağız

Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sevgili kadınlar bizler DEM parti olarak ve birlikte çalıştığımız bütün ortak güçlerle birlikte eş başkanlık mor çizgimizdir dedik. Eş başkanlık sistemine en büyük saldırı kayyım rejimiyle başlamıştır. Kayyımların en çok saldırdığı alan bizim belediyelerimizdeki kadın politikalarımız olmuştur. Eş başkanlık ve eşit temsiliyeti tartışmaya açmaya kalktılar, biz kadınlar izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Şu anda Kurdistan ve Türkiye’de tam 5 bin kadın eşbaşkan adayımız ve yerel yönetimlere aday kadın arkadaşlarımız var. Türkiye’de hiçbir parti bunu gerçekleştirmemiştir. Bunu gerçekleştiren bir parti değil sadece, siz değerli kadınların iradesidir bunu gerçekleştiren.”

31 Mart seçimlerine de değinen Tülay Hatimoğulları, şöyle devam etti;

“Kadınlar olarak, kadın eşbaşkanlarımızın etrafında demokratik kadın özgürlükçü belediye anlayışımızı icra edeceğiz. Biz kadınlar, kadın bakış açısıyla kadınların rahat edeceği bir şekilde hep beraber inşa edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Çünkü burada kadın meclisleri bu işin garantisidir. Biliyorum halaylara geçeceğiz, müziğe geçeceğiz. Bizler de birlikte halay çekmeyi bekliyoruz. Bizler 8 Mart’ta küllerinden mücadeleyi yaratan kadınlarız. Kadın cinayetlerini asla unutmayan ve yaşam hakkını savunan kadınlarız biz ve biz küllerinden mücadeleyi yaratan Kürt, Türk, Arap, Ezidi, Ermeni burada sayamadığım birçok halktan kadınlarız.” (MA/Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.