Hatimoğulları: Eşit temsiliyeti savunan tek partiyiz

Hatimoğulları: Eşit temsiliyeti savunan tek partiyiz
Partisinin kadın seçim beyannamesi programında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, cinsiyet eşitliğini savunan tek parti olduklarına vurgu yaparak, "Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet hiçbir partide yok" dedi.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında kadın seçim bildirgesini açıkladı. Ankara'da bulunan bir otelde düzenlenen etkinliğe, eşbaşkan adaylarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar, yöresel kıyafetleriyle etkinliğe katıldı.

Program, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anmak için yapılan saygı duruşu sonrası başladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, konuştu. Hatimoğulları, kadın seçim bildirgesinin beş bin yıllık mücadele ile Kürt kadınlarının bugüne kadar verdiği mücadeleden aldıklarını belirtti. Hatimoğulları, "O kadar güçlü bir bildirge ki yerellerimizde erkek egemen sistemine karşı, erkek egemen sistemin belirlediği kent yaşamına karşı biz kadınlar kadın özgürlükçü, ekolojik, demokratik belediyecilik anlayışımızı sizlere sunacağız” dedi.

‘SESİN VE SÖZÜN OLACAĞIZ’

Hatimoğulları, Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın, “feodal bir toplumdan özgürlükçü bir kadın hareketini yaratmak kolay değil” tespitine işaret ederek, “Biz kadınlar cezaevindeki kız kardeşimizin kadın yoldaşımızın kampanyasını Kışanak'a ve kadın hareketine yakışır bir şekilde yürüteceğiz. Sevgili Gültan bizler senin sesin ve sözün olacağız. Sizler 5 bin yıllık mücadele deneyimle sizler bize bu muazzam mirası bıraktıysanız, bizlerde aynı deneyimi ve mirası bırakacağız ve asla bayrağı yerde bırakmayacağız. Sevgili kadınlar DEM Parti cinsiyet eşitliğini savunan tek parti. Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet hiç bir partide yok kadın tanıtımını yapan hiç bir parti yok. Bizler eşbaşkanlık ve eşit temsiliyeti sembolik görmedik; bizler aynı zamanda kadın siyasetinin Türkiye’de değişim dönüşüme katkı sunması için önemli çabalar harcadık” diye belirtti.

‘DEM PARTİ EŞİT TEMSİLİYETİ SAVUNAN TEK PARTİ’

DEM Parti’nin Türkiye siyasetinde cinsiyet eşitliğini savunan tek parti olduğunu belirten Hatimoğulları, "Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet hiçbir partide yok kadın tanıtımını yapan hiç bir parti yok. Ne yazık ki sistem partileri kadınlara temsiliyette sembolik olarak görevler veriyor ve o kadınlara o kürsüleri ne yazık ki kullandırmıyor. Kadınlar, partilerin sözcülüğünü yeterince yapamıyor. Bizler eşbaşkanlık ve eşit temsiliyeti sembolik görmedik. Bizler aynı zamanda kadın siyasetinin Türkiye’deki karma siyasete, toplumsal değişim ve dönüşüme de katkı sunması için etkin bir rol oynaması konusunda önemli çabalar harcadık. Yerel yönetimlerin hizmet alanlarından üretim alanlarında, kentin caddelerinden kaldırımlarından temiz ekolojik demokratik, kadın özgürlükçü anlayışla inşa edilmesinin yanı sıra buradaki toplumsal değişim dönüşümü sürekli hedefledik.

GÜLTAN KIŞANAK DİNLETİLDİ

Hatimoğulları’nın konuşması sonrası DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu beyannameyi okudu. Tutsak siyasetçi Gültan Kışanak'a dair hazırlanan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Kadın eşbaşkan adayları programın sonunda toplu fotoğraf çektirdi. Programda sık sık "jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı. I(Kaynak: MA)

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum