Hayriye Doğan ‘Failler kim? Biliyoruz; yargılansınlar istiyoruz’

Hayriye Doğan ‘Failler kim? Biliyoruz; yargılansınlar istiyoruz’
Köyünde katledilen Bedriye Gümüş’ün Ablası Hayriye Doğan, devletin Kurdis köyünde faili meçhul cinayetleri işleyenleri tanıdığını ifade etti.

Haber /Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR (Tigris Haber) - Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne bağlı Kurdis Köyü’nde 1992 yılında evlerin önünde öldürülen Bedriye Gümüş’ün Ablası Hayriye Doğan’ın İddiasına göre 1992 yılında özel timler köylerine gelip ‘Ya korucu olacaksınız yâda köyü boşaltacaksınız’ dediğini köylüler de bunu kabul etmeyince özel timlerin rast gele köye ateş açtığını ve köyü ateşe verdiğini. Bu olayda kız kardeşi ile birlikte 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti

‘Ya korucu olacaksınız ya da köyü boşaltacaksınız’

Bu topraklarda kardeşi gibi binlerce kişinin faili meçhule kurban gittiğini kaydeden Hayriye Doğan “Bu topraklarda binlerce kayıp ve failli meçhul var.  Benim kız kardeşim de bu failli meçhul ve kayıplardan biri.  Kardeşim evliydi ve iki de çocuğu vardı. ‘Biz bu acıları unutamıyoruz’ dedi.

Bu konu ile ilgili ellerinde hiçbir şey gelmediğin, sadece her hafta sokaklara çıkıp seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Doğan “Yapabileceğim tek şey her hafta yapılan basın açıklamasına katılmaktır. Biz bu acıları unutamıyoruz. Bu cinayetleri kim işlemişse yetkililer ortaya çıkartsın. Bizim tek isteğimiz faillerin ortaya çıkmasıdır. Ben burada yetkililere sesleniyorum biz zaten bu insanların kimler tarafından öldürüldüğünü biliyoruz. Köyü rastgele tarayanları sanki devlet tanımıyor mu?  Bunların yargı önüne çıkarılıp yargılanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 ‘Bir çocuğu koruyucular tarafında kaçırıldı’

Kardeşini faile meçhule gittikten sonra kızının da korucular tarafından kaçırıldığını kaydeden Doğan ‘Ben artık adalete inanmıyorum. Kız kardeşim iki çocuk annesiydi evinin önünde öldürüldü, çocukları yetim kaldı, bir çocuğu da korucular tarafında kaçırıldı. Biz bu acılarımıza rağmen hala’ barış’ diyoruz. Gerçekten artık yeter insanlarımız ölmesin yeter artık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.