HDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Karaaslan tutuklandı

HDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Karaaslan tutuklandı
Ağrı’da, PKK operasyonunda gözaltına alınan, HDP Ağrı Belediye eş Başkan adayı Yeliz Karaaslan’ın da aralarında olduğu 60 kişiden 17’si tutuklandı.

Tigris Haber- Ağrı’da, PKK operasyonunda gözaltına alınan, HDP Ağrı Belediye eş Başkan adayı Yeliz Karaaslan’ın da aralarında olduğu 60 kişiden 17’si tutuklandı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iki gün önce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde düzenlenen operasyonda aralarında HDP Ağrı Belediye eş Başkan adayı Yeliz Karaaslan’ın da olduğu 60 kişiyi gözaltına aldı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 60 kişiden 41’i bugün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 4 kişi serbest bırakılırken, 37 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yeliz Karaaslan’ın da aralarında bulunduğu 37 kişiden 17’si ‘terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla tutuklanırken, 20’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları süren 19 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.