HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, iddialı konuştu

HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, iddialı konuştu
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, muhalefetin HDP'ye yönelik tutumunu eleştirerek, "Ben, HDP'yle otururum, oturmam, tartışması yürüten bir muhalefet, muhalefet olamaz" dedi.

Salih Yeşil - Özel

TİGRİS HABER - Cumhur İttifak'ının durumunu, "Halk, onları tarihin çöp sepetine gönderecektir." sözleriyle değerlendiren HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, muhalefetin HDP'ye yönelik tutumunu eleştirerek, "Ben, HDP'yle otururum, oturmam, tartışması yürüten bir muhalefet, muhalefet olamaz" dedi.

Anketlerde oy oranı yüzde 11 ile 14 arası çıkan ve mevcut ittifakların seçimi kazanma ve kaybetmede kilit rol oynadığı değerlendirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, seçim ittifaklarını, HDP'ye bakanlık verilmesi, 6'lı masada HDP'nin bulunup bulunmaması, HDP'nin kurduğu Emek ve Özgürlük İttifak'ını Tigris Haber'e değerlendirdi. HDP'ye bakanlık verilmesi tartışmasına değinen Ceylan, HDP'nin oy oranının yüzde 13 oy aldığı 7 Haziran 2015 seçimlerindeki orana yaklaştığını, HDP'nin temel amacının başta Kürt sorunu olmak üzere, toplumsal sorunlara çözüm üretmek olduğuna işaret ederek, "Bizim derdimiz kronikleşen, kangrenleşmeye doğru giden sorunlarımıza toplumumuzun, halkımızın, halklarımızın, inançlarımızın, herkesin lehine çözüm üretmek ve bu konuda HDP’nin çözüm gücü olabilmesi içindir. Biz ne kimseden bakanlık talep ettik ne de öyle bir talebimiz var. Öyle bir beklentimiz yok. Kimsenin bakanlık üzerinden 'Öyle HDP’ye veririz, vermeyiz.' noktasındaki değerlendirmesine de 'Haddini bil.' deriz. Biz yönetim olmaya geliyoruz. Biz sadece muhalif bir güç olarak varlığımızı sürdüren bir güç değiliz. Aynı zamanda yönetim olma hakkı olan ve yönetim olmaya doğru giden bir gücüz." diye konuştu.

'Cumhur İttifakı zora dayalı bir yönetimdir'

İttifaklar tartışmasını değerlendiren Ceylan, partisinin mevcut siyasi partilerden farklı bir noktada kendini konumlandırdığını, toplumun temel sorunlarını kendi sorunları olarak bildiğini, popülist politikalardan kaçındığını, sorunlara çözüm odaklı yaklaştığını söyledi. Cumhur İttifak'ının ülkedeki hiçbir sorunu çözmediğinin altını çizen Ceylan, "Türkiye’yi askeriyenin vesayetinden ben kurtarımım, diyenlerin geldiği noktaya baktığımızda dört elle Kenan Evren’in Anayasa'sına sarılma, dört elle askeri vesayete sarılma, askeri vesayetin gücünden yaralanarak siyaset ürettiklerini, adaletin var olan kırıntılarını da ortadan kaldırdıklarını görüyoruz. Hiç kimse bu ülkede insan haklarını ağzına bile almaz duruma geldi. Haliyle bu saatten sonra Cumhur İttifakı, Kürtlere, Türklere, Türkiye’ye, bölgeye ne verebilir ki, bir iddiada bulunsun. Cumhur İttifakı rızaya dayalı bir yönetim değil, zora dayalı bir yönetimdir. İster seçim yarın, ister 3 ay sonra, ister 6 ay sonra olsun halk bunlara gereken cevabı sandıklarda verecek. Onlarıtarihin çöp sepetine gönderecektir." ifadelerini kullandı.

'Muhalefet HDP’den nemalanıyor’

Millet İttifak'ın tutumunu da eleştiren Ceylan, "Millet İttifak'ı gerçekten AKP ve MHP'yi göndermek istiyorsa, onların yaratığı yanlış politikaların tahribatının önüne geçmek istiyorsa, yaşanan sorunları açık, aleni bir dille ifade edecek, bunu nasıl çözeceğini deklere edecek ki toplumsal destek talebinde bulunsun. 'Ben, HDP'yle otururum, oturmam' tartışması yürüten bir muhalefet, muhalefet olamaz. Siyasetini HDP'den nemalanarak yürüten bir muhalefet de muhalefetlik yapamaz." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.