HDP Diyarbakır Milletvekili Taşçer: Kürtler Biden’e gönül verdi

HDP Diyarbakır Milletvekili Taşçer: Kürtler Biden’e gönül verdi
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’in Kürtlerle daha fazla bir ilişki içinde olacağını söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ABD’deki başkanlık seçimlerinin sonuçları hakkında açıklamalarda buludu. Taşçıer, ABD dış politikalarının Pentagon tarafından belirlendiğini belirtti.

Ortadoğu politikası değişiyor

HDP’li Taşçıer, “Pentagon 30-40 yıllık strateji çiziyor ve adım adım uyguluyor. Bu politika Ortadoğu ve Kürdistan’da da bu şekilde uygulanıyor. Fakat Ortadoğu politikası günübirlik değişiyor. Bu nedenle ABD de Ortadoğu için çizdiği tüm hedeflerine ulaşamadı” şeklinde konuştu.

Trump Kürtlere karşı durdu

Taşçıer sözlerini şöyle sürdürdü, “Özellikle ABD Başkanı Trump döneminde bu değişken politika Kürdistan özelinde açığa çıktı. Kürtler için iyi şeyler yapmış olabilir ama bilerek yada bilmeyerek Kürtlere karşı da durdu. Kürtlerin daha çok hak sahibi olmasını istemedi. Güney Kürdistan’daki bağımsızlık referandumunda bunu gördük, yine Rojava’da bunu gördük” ifadelerini kullandı.

Kürtler Biden’e gönül veriyorlar

Taşçıer, Demokrat Parti adayı Biden’ın Kürtlerle daha fazla ilişki geliştireceği yönünde bir beklenti olduğuna değinerek, “Biden’ın bu konuda açıklamaları da vardı. Fakat yine de ABD’nin dış politikası başkana değil ABD’nin çıkarlarına göre belirleniyor. Çıkarları neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklardır. Ama yine de Kürtler bir şekilde Biden’a gönül veriyorlar. Çünkü Trump dört yıllık başkanlığı döneminde Kürtlere pek yaklaşmadı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.