HDP Diyarbakır’da miting düzenliyor

HDP Diyarbakır’da miting düzenliyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, kapatma davası ve partilerine yönelik saldırılara karşı 22 Ocak tarihinde miting düzenleyecek.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Ocak tarihinde İstasyon Meydanı'nda "HDP'yi Savunuyoruz" şiarıyla yapacağı mitingin duyurusunu yapmak için HDP Yenişehir ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Miting Tertip Komitesi üyeleri, HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, HDP Milletvekili Remziye Tosun ve il yöneticileri katıldı.

Burada bir konuşan yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, son süreçte partilerine yönelik saldırıları dile getirdi. Ceylan, “Binlerce arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı. Her gün farklı gerekçelerle partimiz kriminalize ediliyor. Ama buna rağmen halkımız da partisine sahip çıkıyor ve güçlü olmaya devam ediyor. Gelinen süreçte partimizi kapatmak istiyorlar. Ama ne olursa olsun kendi çizdiğimiz siyasetimize ve partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İrademize sahip çıkalım

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise, gelinen aşamada tüm demokrasi, özgürlük ve barış isteyen kesimlerin büyük saldırılara maruz kaldığı bir süreçte mitinglerini gerçekleştireceklerini belirtti. Tosun, “Partimizin başta kadın siyasetçilerine dönük düşmanca saldırıların gerçekleştiği, herkesin susturulmaya çalıştırıldığı bir dönemde tüm halkımızı yapacağımız mitingle kendi iradelerine sahip çıkmaya, partilerini savunmak isteyen herkesi mitinge bekliyoruz. Mitingimiz yine kadın haklarını korumak isteyen, insan haklarını korumak isteyen, cezaevlerinin sesi olman isteyen bir miting olacak. Bu taleplerimizi dile getirmek için tüm halkımızı mitingimize davet ediyorum. Her geçen gün zayıflayan, saltanatları bozulan bundan kaynaklı da başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkımıza dönük saldırılara karşı cevap olmak için herkesi mitinge davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum