HDP Diyarbakır’da seçim startını verdi

HDP Diyarbakır’da seçim startını verdi
HDP Diyarbakır il örgütünden bugün yapılan bir açıklama ile 24 Haziran seçimlerinin startı verildi.

Açıklamayı yapan HDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Camcı,  seçimlerin AKP-MHP ittifakı ve mevcut rejim için de varlık yokluk nedeni olduğunu söyledi.

 Haber: Ali Abbas Yılmaz

HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde aşması gereken güçlüklere işaret eden Camcı, “ Pek çok güçlüğümüz var; aşacağız. Ama hiçbir partide olmayan fedakar bir parti tabanına ve kurumsal zenginliğe sahibiz. Çok çalışarak bu halka layık olmanın ve değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HDP Diyarbakır il örgütü il seçim koordinasyonu 24 Haziran seçimlerinin startını verdi. HDP Diyarbakır İl binasında dün yapılan açıklamayı HDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Camcı yaptı.

Açıklama öncesi Deniz Gezmiş ve arkadaşları ve demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından HDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Camcı, Kürtçe ve Türkçe olarak yaptığı açıklama ile seçim startını verdi.

‘Kritik üç seçimle karşı karşıyayız’

Camcı, açıklamasında 24 Haziran seçimlerine ilişkin şunları söyledi: “Ortadoğu ve Türkiye’de olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, oldukça kritik üç seçimle karşı karşıyayız. AKP ve MHP koalisyonu bu seçimleri kazanarak, mevcut otoriter rejimin faşizan yapılanmasını tamamlamak istemektedir. Bunun için ihtiyaç duyduğu iç ve dış politik hamlelerin önemli bir kısmını bu seçimler sonrasında elde edeceği sonuçlar üzerinden yapmayı düşünmektedir. Yani bu seçimler AKP-MHP ittifakı kadar, derin bir bunalım yaşayan mevcut rejim için de varlık-yokluk nedenidir.”

‘Temas kurulmayan tek bir seçmen bırakmayacağız’

HDP’ye karşı “kirli ittifak” kurulduğunu belirten Camcı, “Bu kirli ittifak, en önemli engel olarak partimiz HDP’yi görmekte ve bu temelde hedefine almakta; baskıları artırmaktadır. Buna karşı bize düşen görev; halkımızın iradesini temsil eden tek bir oyun bile heba olmaması için Sandık Güvenliğini gözeten, gerekli tedbirleri alan bir çalışma yürütmek ve daha da önemlisi zaman sorunumuz olsa da TEMAS KURULMAYAN TEK BİR SEÇMEN BIRAKMAYACAK hedefli bir seçim örgütleme çalışması yürütmek olacaktır” dedi.

‘Mücadeleden başka seçeneğimiz yok’

Seçim çalışmalarını halkla güçlü bir buluşmanın zemini olarak gördüklerini belirten Camcı, “ Şartlar ne olursa olsun kararlılıkla ve büyük bir moral ve iddiayla, tüm demokratik güçlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü parti olarak, Türkiye halklarının umudu olma iddiamızı kararlılıkla sürdürmekten ve tüm baskı ve ötesinde imha politikalarına direnişle yanıt vermekten, yani mücadeleden başka seçeneğimiz bulunmamaktadır” diye konuştu.

‘Pek çok güçlüğümüz var; aşacağız’

HDP Diyarbakır Seçim Koordinasyonu olarak 24 Haziran seçimlerinin startını verdiklerini ifade eden Camcı, “ Pek çok güçlüğümüz var; aşacağız. Ama hiçbir partide olmayan fedakar bir parti tabanına ve kurumsal zenginliğe sahibiz. Çok çalışarak bu halka layık olmanın ve değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

‘SORACAK HESABI olan herkesi HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz’

Camcı, HDP’nin seçimlere ilişkin karalılığını şu çağrılarla dile getirdi:

“_Çünkü SORULACAK HESABIMIZ VAR!

_Çünkü HDP’ye verilecek her oy, halklarımıza karşı işlenen suçlara cevap olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, tüm baskılara rağmen boyun eğmediğimizin beyanı olacaktır.

_Çünkü HDP’ye verilecek her oy, Kadın Özgürlük Mücadelesinin daha da büyütülmesi anlamına gelecektir.

_Çünkü HDP’ye verilecek her oy, geleceği karartılmak istenen Gençliğin isyanı olacaktır.

_Çünkü HDP’ye verilecek her oy, özgürlüğümüze giden yolun önünü açacaktır.

_Bu nedenle SORACAK HESABI olan herkesi bulunduğu ilçede, mahallede, köyde HDP seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyor ve halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.