HDP il binası önündeki ailelerin oturma eylemi 46’ncı gününde

HDP il binası önündeki ailelerin oturma eylemi 46’ncı gününde
Çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 46’ncı gününde de devam ediyor.

Çocukları için 3 Eylül'de HDP il binası önünde oturma eylemine başlayan ailelerin evlat nöbeti 46’ncı gününde de sürüyor.

“Ne yaparlarsa yapsınlar, biz sonuna kadar buradayız”

Mardin'in Derik ilçesinden gelen Şeyhmus Kaya, İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine döndüğü sırada Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK’liler tarafından kaçırılan oğlu Vedat Kaya'nın bulunması için oturma eylemine devam ettiklerini söyledi.

zz-002.jpg

Kaya, "Biz yağmurda da buradayız, çamurda da buradayız, kar da yağarsa buradayız. Gördüğünüz gibi, bunlar otobüs çekiyor buraya. Bizim oturduğumuz yere otobüs çekiyor. Bütün engellemelere biz hiç aldırış etmeden buradayız, sonuna kadar buradayız. Bunların kökünü kurutmadan buradan gitmeyeceğiz. Bu çocuklarımızı almadan buradan gitmek yok. Bunlar sıkışmış artık. Ne yapacaklarını onlarda kendileri şaşırmışlar artık. Biz ölünceye kadar buradayız, biz burayı terk etmeyeceğiz. Bazen taciz yapıyorlar, bazen patates atıyorlar, taş atıyorlar, sıcak su döküyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz sonuna kadar buradayız. Kendi çocuklarını kurtarmak için ne gerekiyorsa yapsınlar" dedi. (İHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum