HDP MYK olağanüstü gündemle toplanıyor

HDP MYK olağanüstü gündemle toplanıyor
HDP MYK, “Kobani soruşturması” kapsamında başlatılan operasyon sonrası olağanüstü gündemle toplanıyor.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (MYK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bu sabah saatlerinde parti üye ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonun ardından olağanüstü toplanıyor. MYK toplantısı, saat 18:00’de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında parti genel merkezinde bir araya gelecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-12 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında o tarihte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Gözaltına alındığı öğrenilen isimler şöyle:

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Perihan Koca, Berfin Köse, HDP RTÜK Üyesi Ali Ürküt, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür, HDP eski MYK Üyesi Can Memiş, MYK üyeleri Alp Altınörs, Bircan Yorulmaz ve Gülfer Kaya, eski milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı Beyza Üstün ve Altan Tan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.