HDP MYK’DAN MÜFTÜYE ONAY!

HDP MYK’DAN MÜFTÜYE ONAY!
HDP, AK Parti adayı Cumali Atilla’ya karşı eski İl müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’u çıkarmaya hazırlanıyor

Tigris Haber- Büyük bir merakla beklenen HDP’nin Diyarbakır adayı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Seçim gündemi ile toplanan HDP MYK’sı Diyarbakır için oylama yaptı. MYK oylamasında Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş oyların büyük bir bölümünü alırken, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik ve Milletvekili Selçuk Mızraklı ise bu oranın gerisinde kaldı.

89618.jpg

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir zaman kalırken, bölgede gözlerin çevrildiği AK Parti ve HDP’de adayların büyük çoğunluğu açıklanmış değil. Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği kentlerin başında gelen Diyarbakır’da AK Parti’nin adayı mevcut kayyum Cumali Atilla oldu. Ancak merkez ve taşra ilçelerinin belediye başkan adayları netleşmiş değil. Kulislerde birçok isim konuşulsa da son sözü Ocak ayı içinde genel merkez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

HDP MYK’SI ERDOĞMUŞ DEDİ

Gözlerin çevrildiği HDP’de ise, 6 ilçe dışında adaylar belli değil. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde HDP MYK’sı seçim gündemi ile Ankara’da toplandı. Eş Başkanların katılımı ile yapılan toplantıda önemli gelişmeler yaşandı. MYK üyeleri arasında yapılan oylamada Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş oyların büyük bölümünü aldı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik ve Diyarbakır Milletvekili Selçuk Mızraklı ise bu oranın gerisinde kaldı. Önümüzdeki günlerde HDP Eş Başkanlarının Diyarbakır’a gelerek adayları açıklayacağı öğrenildi. Kulislerde HDP’nin eski İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’u aday göstereceği konuşuluyor.

SOKAK’TA MÜFTÜYÜ İSTİYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaptığımız sokak röportajlarında halkın büyük bir bölümü Nimetullah Erdoğmuş’un aday olarak gösterilmesini istemişti. Diyarbakır ve bölge illeri için son kararı Eş Başkanlar verecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.