HDP önündeki ailelerin eyleminde 50'nci gün

HDP önündeki ailelerin eyleminde 50'nci gün
Çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 50’nci günde de devam ediyor.

Çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine başlaya ailelerin eylemi 50'nci gününe girdi. 2014 yılından bu yana oğlu Tuncay Bingöl'den haber alamayan anne Fatma Bingöl, diğer annelere çağrıda bulunarak HDP il binası önüne davet etti.

a-009.jpg

“Hiçbir şey evlatların yokluğuna benzemez”

Bingöl, "2014 yılında oğlumu götürdüler, 5 yıl oldu, oğlumu aramaya ve almaya geldim buraya. Oğlum beni duyuyorsa çok özledim, gelmesini istiyorum. Bizi artık boynu bükük bırakmasın, eline kaçmak için fırsat geçmişse kullanmasını ve değerlendirmesini istiyorum. 50 gündür burada devam ediyoruz, biz çocuklarımızı onlar için büyütmedik, onlar için yoksulluğa ve çileye katlanmadık. Bizim evlatlarımızı götürüp onların üzerinden erkeklik taslamasınlar. Kendi evlatlarını götürüp erkeklik taslasınlar, kendileri savaşsınlar. Annelere sesleniyorum bizi seyrediyorlarsa cesaretlerini toparlayıp gelsinler. Evlatlarının peşinde koşsunlar, hiçbir şey evlatların yokluğuna benzemez. Gelsinler bize destek çıksınlar” dedi. (İHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.