HDP önündeki ailelerin oturma eyleminde 65'inci gün

HDP önündeki ailelerin oturma eyleminde 65'inci gün
Çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemini sürdüren ailelerin evlat nöbeti, 65'inci gününe girdi.

Çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemini sürdüren ailelerin evlat nöbeti, soğuk havalara rağmen 65'inci gününde de devam ediyor.

5 yıl önce ayrı düştüğü oğlu Ömer (24) için Ağrı’dan Diyarbakır’a gelip HDP il binası önündeki oturma eylemine katılan Salih Gökçe, evladına kavuşmayı bekliyor.

aa-032.jpg

“Evlatlarımız gelinceye kadar da burada olacağız”

HDP il binası önünde evladından gelecek bir haber için oturma eylemine devam ettiklerini kaydeden acılı baba Gökçe, "Bizler 65 gündür buradayız her hangi bir gelişme yok fakat HDP kapısını kilitleyip gitti. HDP’liler bizim bu çığlığımıza dayanamayıp kaçıp kapıyı kilitleyip gitti. HDP zannediyor ki biz buradan gideceğiz. HDP zannediyor ki kapıyı kilitleyip gittiler, bizim de çadırı söküp gideceğimizi sanıyor. Biz gitmeyeceğiz, buradayız. Evlatlarımız gelinceye kadar da burada olacağız. HDP’liler bizlere bir açıklama yapmasını ve evlatlarımızı geri getirmesi çağrısında bulunuyoruz. HDP’liler gerek parti başkanları gerekse milletvekilleri gelip burada daha önce eylem yapıyorlardı, madem eylem yapıyorlardı şimdi neden eylem yaptıkları yeri kapatıp başka yerlere taşındılar. Biz burada kalacağız” diye konuştu. (İHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.