HDP temposunu yükseltti

HDP temposunu yükseltti
Aydınlar: Hep beraber omuz omuza, mücadele alanlarına talibiz

Esenler esnafı ile kahvaltıda bir araya gelen HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, "Ermeniler, Kürtler, Süryaniler, Aleviler olarak, hep beraber omuz omuza vererek mücadele alanlarına talibiz" dedi. 

Haber Merkezi-
HDP Esenler İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Esenler esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan, HDP Esenler Belediyesi Eş Başkan Adayları Nuriye Avşar ve Feti Aydın, BDP, EMEP, ESP İlçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda esnaf ve yurttaş katıldı. Toplantıda konuşan HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan, HDP'nin pek çok hareketin, örgütün, bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı olduğuna ve ilk defa bu kadar geniş bir cephenin bir araya geldiğine vurgu yaparak, birlik ve dayanışma çağrısında bulundu. 

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar da, insanların sadece ellerini değil tüm vücutlarını taşın altına koyma vakti olduğunu söyleyerek, "Sizlerin bu kadar uzun ve acılı bir yoldan geldiğinizi tarihimizin gerçeklerinden zaten anlıyoruz ve biliyoruz. Hakların Demokratik Partisi çatısı altında bulunmamız da bu dayanışma ve birlikteliğe yoldaşlığa açılan kapıdır" dedi. Yerel yönetimlerin sermaye güçlerinin eline geçmesine karşı birlik olunması gerektiğine vurgu yapan Aydınlar, "Ermeniler, Aleviler, Kürtler, Süryaniler ve tüm halklar olarak, hep beraber omuz omuza vererek mücadele alanlarına talibiz. Yerel yönetimlerde halkın inisiyatifine, halkın denetlemesiyle oluşacak yerel bir yönetim anlayışına, yüzde 50 kadın kotasıyla, tüm renklerin, tüm dillerin beraber mücadele ettiği alanları açacağız ve bir kez daha dayanışma ruhuyla eşit ve özgür bir geleceğe adım atacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından esnaflar görüş ve düşüncelerini aktardı. 

 

hdp-1-001.jpg

hdp-2.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.