HDP ve CHP heyeti çığ bölgesine gidiyor

HDP ve CHP heyeti çığ bölgesine gidiyor
Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı çığ felaketinde dün ara verilen arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Öte yandan HDP ve CHP heyetleri çığın yaşandığı bölgeye gidecek. 

Van'ın Bahçesaray ilçesinde iki gün arayla yaşanan ve şuana kadar 38 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı çığ felaketinde dün ara verilen arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Yeni bir çığ tehlikesi ihtimali üzerine ara verilen çalışmalar, başka illerden katılan arama kurtarma ekipleriyle tekrar başladı. Çığ altında kalan kişi sayısına ilişkin şuana kadar net bilgi edinilemedi.

 Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çığ altında kalanların sayının 3 olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şuana kadar hastanelerde 6'sı ağır 75 yaralının olduğunu kaydetti. Bakan Koca, yaşamını yitirenlerden 1'i astsubay, 10'u uzman çavuş olmak üzere toplamda 11 jandarma, 8 korucu, 2 karayolları çalışanı, 3 itfaiye personeli, 1 Turkcell çalışanı ve diğerlerinin ise sivil olduğunu belirtti.

 Hastane morglarında bulunan cenazeler, sabah saatlerinde yakınları tarafından alınmaya başlandı. Yaşamını yitiren korucu ve askerler için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

 Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da aralarında bulunduğu heyet, gün içinde çığ felaketinin yaşandığı Bahçesaray ilçesinde olacak. Ayrıca CHP heyeti de bugün kente gelerek olay yerinde incelemelerde bulunacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.