HDP yarın 1. Olağanüstü kongreye gidecek

HDP yarın 1. Olağanüstü kongreye gidecek
TİGRİS HABER -Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi 27 Ekim 2013 Pazar günü Ankara’da toplanacak. Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda gerçekleşeceği HDP’nin Kongresi’ne siyasi partilerin yanı sıra dernekler, sivil toplum örgütleri ve yurtta

Kongreye ilişkin yapılan açıklamada   “HDK'nin tüm bileşenlerinin HDP’ ye katıldıklarını Türkiye'nin bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak değerlendiren ve herkes farklı, ama herkes eşit olacak anlayışıyla hareket eden HDP, bu Kongre'yle siyasal faaliyetini de başlatıyor" denildi.

HDP 27 Ekim 2013’te gerçekleştireceği 1. Olağanüstü Kongresi’nde aynı zamanda Yerel Yönetim seçimleri için start verecek.  İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Adana, Hatay, Sinop, Edirne, Kars gibi ilden temsilciler HDP Kongresi'ne katılarak yeni yönetim kurulunu seçecek. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emeğin Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) politik partiler ve dernekler yanı sıra bireyler ve yurttaş topluluklarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü Kongresine katılacağını öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.