HDP’den AYM’ye: 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz?

HDP’den  AYM’ye: 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz?
HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, "Mahkeme, Demirtaş dosyasının görüşüleceği gün 21 dosya daha inceleyecek. Demirtaş başvurusu için 15 dakika kalacak. 15 dakikada çay bile demini alamaz" dedi.

HDP’den  AYM’ye: 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz?

 

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Selahattin Demirtaş'ın dosyasını sadece 15 dakika görüşecek olmasını eleştirerek, "15 dakikada neyi inceleyeksiniz?" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemalbay, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dosyasının yargılanmasından bir gün önce AYM'de ele alınacak olmasına tepki gösterdi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, "Mahkeme, Demirtaş dosyasının görüşüleceği gün 21 dosya daha inceleyecek. Demirtaş başvurusu için 15 dakika kalacak. 15 dakikada çay bile demini alamaz" dedi.

 

Kemalbay, "Demirtaş'ın, tutuklu olduğu dosyanın ilk duruşması tutuklanmasından 399 gün sonra görülecek. Anayasa Mahkemesi şimdiye kadar sustu, uyudu, şimdi nasıl oluyorsa duruşmadan bir gün önce başvuruyu görüşmeye karar verdi. ‘Beyefendi' aramış olabilir! AYM, Demirtaş dosyasının görüşüleceği gün 21 dosya daha inceleyecek, Demirtaş başvurusu için 15 dakika kalacak. 15 dakikada çay bile demini alamaz. 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz? Hiçbir HDP'li cezaevinden yılmaz, biat etmez, korkmaz. Bizler dayanışmaya, mücadeleye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunduğu dosya için ifade özgürlüğü ve siyasi haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM'ye başvurmuştu. AYM, dosyayı 6 Aralık'ta görüşeceğini açıklamıştı.

(Kayanak: Sputnik)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.