HDP’den Demirtaş açıklaması

HDP’den Demirtaş açıklaması
HDP Sözcüsü Günay, Selahattin Demirtaş’ın aktif politikayı bıraktığını açıklamasına ilişkin , “Bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve kendisinin özeleştirisi bizler için kıymetlidir” yanıtını verdi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay HDP Genel Merkezi’nde partisinin yeniden yapılanma sürecine ve netleşen çalışma takvimine dair basın toplantısı düzenledi.

Günay, "Genel Merkez toplantıları tamamlandıktan sonra halkımızla il ve ilçe örgütlerimizle birlikte toplantılar yapılacak ve süreç tüm yönleriyle tartışılacaktır” dedi.

“Tüm bu hazırlıkların temel iki amacı var” diyen Günay, “Birincisi, seçim dönemi öncesi yaşanmış olan eksiklikler ve yetersizlikleri gidermek. Bir eleştiri ve özeleştiri mekanizmasını işleterek yanlışlarımızdan, hatalarımızdan dersler çıkarmak. İkincisi ise hiçbir gerekçe ve mazerete sığınmadan yapılan muhasebenin gereklerini yerine getirmek için kendimizi hem politikalar hem de örgütsel yapı açısından yenilemek, yeni muhasebenin örgütsel sonuçlarını yaratmaktır” ifadelerini kullandı.

“Siyasal örgütsel ve politik eleştirilerimizi yapacağız”

HDP’nin Büyük Konferans ve Büyük Kongre sürecinin başladığını belirten Günay, “Bu toplantıları hızla tamamlayacağız. Siyasal örgütsel ve politik eleştirilerimizi yapacağız. Yeniden buluşma, tazelenmiş bilinç yüksek bir motivasyon ile buluşacağız” dedi.

Günay, “Yolumuz bellidir. Siyasal, örgütsel ve politik yenilenmeyi sağlamak için bu dönemin muhasebesini yapmak, sahici ve onarıcı eleştiri özeleştiri devresinden geçip siyasete taşıdığımız tüm güç ve iradelerle yeniden buluşmak, tazelenmiş bir bilinç ve yüksek bir moralle büyük kongreye doğru yürümektir” şeklinde konuştu.

“(Demirtaş’ın) Bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı”

Toplantıda HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif politikayı bırakmasına yönelik sorulara cevap veren Günay şunları söyledi:

"Bu konu ve bu konu üzerinden yapılan spekülatif söylemlere Demirtaş’ın kendisi gerekli cevapları verdi. Elbette ki kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız ve biz bu süreçte tartışmaları ve çalışmaları yürütürken de bütün parti kurullarımızla, yine siyaseten HDP içerisinde ve şu an tutuklu aktör arkadaşlarımızla bir tartışma süreci yürüttük. Bütün parti stratejisini ve seçim stratejisini yürütürken de bu kurullarda tartışmalar yürüterek gerçekleştirdi. Kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirildi. Kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı. Bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve kendisinin özeleştirisi bizler için kıymetlidir.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.