HDP’den Demirtaş çıkarması

HDP’den Demirtaş çıkarması
Halkların Demokrasi Partisi (HDP)’nin önceki dönem tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM’deki yargılanmasına başlandı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP)’nin önceki dönem tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM’deki yargılanmasına başlandı. Demirtaş’ın yargılandığı karar duruşmasına Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda milletvekili ve siyasetçi katıldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili dava, Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görülmeye başlandı. 17 yargıçtan oluşan Büyük Daire duruşmada hem Türkiye hükümetini hem de Demirtaş'ı temsil eden avukatları dinleyecek.

eeu3uxkxsaep1qs.jpg

Mahkeme ayrıca davaya müdahil olarak katılan Avrupa İnsan Hakları Komiserliği gibi kurumların görüşünü de üçüncü taraf olarak alacak. Yargıçların kararını daha ileriki bir tarihte açıklaması bekleniyor.

Duruşmada Türkiye hükümetini Alman avukat Stefan Talmon temsil ediyor.

Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de katıldığı duruşmada, Selahattin Demirtaş’ı, Prof. Dr. Başak Çalı, Dr. Kerem Altıparmak, Mahsuni Karaman, Benan Molu, Ramazan Demir ve Aygül Demirtaş temsil ediyor.

Avukatların mahkemedeki savunmaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.