HDP'den uzaklaştırılan Işık: Bütün kadınlardan özür diliyorum

HDP'den uzaklaştırılan Işık: Bütün kadınlardan özür diliyorum
Eşi Ebru Işık'a şiddet uyguladığı gerekçesiyle HDP'den 2 yıl süreyle uzaklaştırılan Muş Milletvekili Mensur Işık, "Tüm halklarımızdan ve özelde de Muş halkından olmak üzere eşimden, çocuklarımdan, partimden, Kadın Meclisimizden ve bütün kadınlardan özür diliyorum" dedi.

TİGRİS HABER - Muş Milletvekili Mensur Işık, HDP’den 2 yıl uzaklaştırılmasının ardından açıklama yaptı.

“HDP’de yürütülen kadın mücadelesi sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve dünya siyasetinde de ilham kaynağı olmuştur. Bu büyük ilhamın parçası olmaya çalışırken diğer taraftan düşmüş olduğum yetersizlik ve eksikliğin üzüntüsünü siyaset yapan bir seçilmiş olarak da yaşamaktayım” ifadesini kullanan Işık, “Amasız ve ayrıntıya girmeksizin bu olayın hatası, yanlışı, eksikliği bana aittir” dedi.

Işık, "Bu nedenle başta tüm halklarımızdan ve özelde de Muş halkından olmak üzere eşimden, çocuklarımdan, partimden, Kadın Meclisimizden ve bütün kadınlardan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

​Işık’ın açıklaması şöyle:

“Demokratik siyaset mücadelesinin içinde yer aldığım müddetçe partimin aldığı kararlara tartışmasız bir şekilde bağlı kaldım. Bildiğiniz üzere kurulduğu günden bu yana taşıdığı geleneğin onurlu bir temsilcisi olan HDP, iktidarcı ve tekelci bir erkek alanı olarak kurgulanan yaşamı ve siyaseti dönüştürmeyi, demokratikleştirmeyi, kadınların siyasete katılımını artırmayı, siyaseti toplumsallaştırmayı en temel hedeflerinin başına koyarak yola çıkmıştır.

Bu yolda yaşanan eksiklikler, parti programının değil eksikliğe düşenler olarak şahıslarındır, bizlerindir, benimdir. Kadınların kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi olması eşyaşam çizgisinin temelini oluşturmaktadır. Bu yönüyle HDP’de yürütülen kadın mücadelesi sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve dünya siyasetinde de ilham kaynağı olmuştur. Bu büyük ilhamın parçası olmaya çalışırken diğer taraftan düşmüş olduğum yetersizlik ve eksikliğin üzüntüsünü siyaset yapan bir seçilmiş olarak da yaşamaktayım. Eksikliğin bireysel düzeyde yaşandığı ortadayken, bunun HDP’nin duruş ve karakterine saldırı gerekçesi yapılmasının da gayri ahlaki bir durum olduğunu belirtmek istiyorum. Tüm bu yaşananların kişisel olarak programımızı içselleştirememiş olmaktan kaynaklanan bir yetersizliğin ve eksikliği olduğunu belirterek partime ve onun Kadın Özgürlük mücadelesine yapılan saldırılara sebep olduğum için çok büyük üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Bu kapsamda partimin aldığı ve alacağı her kararı sonsuz bir saygıyla karşıladığımı ve yaşadığım eksiklikleri aşmak için bundan sonra özel bir gayret içinde olacağımı ifade etmek isterim.

Amasız ve ayrıntıya girmeksizin bu olayın hatası, yanlışı, eksikliği bana aittir.  Bu nedenle başta tüm halklarımızdan ve özelde de Muş halkından olmak üzere eşimden, çocuklarımdan, partimden, Kadın Meclisimizden ve bütün kadınlardan özür diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum