HDP'den Van'daki gözaltılara tepki

HDP'den Van'daki gözaltılara tepki
Diyarbakır ve Batman’ın ardından HDP Van il binasına da sabah saatlerinde polisler tarafından operasyon yapıldı. Operasyonda Leyla Güven için açlık grevine giren 14 kişi gözaltına alındı.

Tigris Haber- Diyarbakır ve Batman’ın ardından HDP Van il binasına da sabah saatlerinde polisler tarafından operasyon yapıldı. Operasyonda Leyla Güven için açlık grevine giren 14 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltılara ilişkin HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve HDP il yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada gözaltılara tepki gösterildi. Açıklamaya HDP’lilerin yanı sıra Barış Anneleri, ve tutuklu hükümleri yakınları derneği de katıldı.

 

Açıklamayı yapan Bedia Özgökçe Ertan,

Onca kaosa karşı büyük bir özlemle barışa sahip çıkan Sayın Leyla Güven’in direnişini selamlıyoruz. Bu onurlu direnişe destek vermek amacıyla Van’da, Diyarbakır’da ve Batman’da açlık grevi başlatan kadınlara yönelik ağır müdahaleler olmuştur. Şunu söylemek gerekir; HDP, bu ülkede 6 milyondan fazla oy alan, halkların iradesidir, bu ülkede Parlamentonun 3. büyük partisidir.

 

HDP binaları babanızın çiftliği gibi her defasında basacağınız ve kriminalize edeceğiniz yerler değildir. Dünden beri il binalarımız kuşatma altına alınmıştır ve bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizleri kriminalize etmeye çalışan emniyet mensuplarını bir kez daha kınıyoruz.

 

Açlık grevine giren 14 arkadaşımız şu anda gözaltında ve açlık grevine gözaltına devam ettiklerini açıkladı. Bu arkadaşlarımızın su dışında acil ihtiyaçları olan limon ve tuz ihtiyaçları engellenmektedir.

 

Onların sağlığı bozulması halinde emniyet mensupları bundan sorumlu olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.