HDP'li adaylar: Kayyum Belediye mallarını kaymakamlığa verdi

HDP'li adaylar: Kayyum Belediye mallarını kaymakamlığa verdi
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nin HDP'li adayları 8 Aralık'ta atanan kayyuma ilişkin önemli bir iddiada bulundu. HDP’li adaylar, hibe adı altında Kayapınar belediyesine ait birçok taşınmazın Kaymakamlığa verdiğini iddia etti

Tigris Haber- Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nin HDP'li adayları 8 Aralık'ta atanan kayyuma ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. HDP Kayapınar İlçe Eş Başkan Adayları Kezban Yılmaz ve Necati Pirinççioğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kalırken önemli açıklamalarda bulundu. 

HDP'li adaylar, HDP'li Kayapınar Belediyesi'ne atanan Kayyum'un büyük bir vurgun ve yolsuzluk yaptığını iddia etti. 

Açıklamada 3 yıla yakın bir süredir 2 kayyumun değiştirildiğini ve belediyeye ait birçok taşınmazın hibe adı altında kaymakamlığa devredildiği idda edildi. 

HDP'li adayların açıklamasında, "Bu duyumlar üzerine tarafımızca yapılan araştırmalar sonucunda kesinliği teyit edilmemiş olmakla birlikte; Kayapınar Belediyesine bağlı olan değişik mahallelerde ekonomik durumu düşük öğrencilere eğitim vermek üzere açılmış olan 13 adet Eğitim Destek Evinin mülkiyeti ile birlikte kaymakamlığın ilgili birimlerine; Kayapınar Belediyesine ait bulunan değeri yaklaşık 80 Trilyon civarında olan arsa üzerinde, yine belediye bütçesinden 20 Trilyonluk bir maliyet ile hala yapımına devam edilen Belediye kütüphanesinin Kütüphaneler il Müdürlüğü’ne; Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksinin Kaymakamlığın ilgili birimlerine; Kayapınar İlçesi Medya Mahallesinde bulunan Belediye ile Göç Vakfının ortak çalışmalar yürüttüğü Çocuk Merkezinin kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına devredildiği; Ekin Ceren Parkın işletmesinin TÜRGEV’e 25 yıllığına kiralanmış olduğu bilgisine ulaşılmıştır." denildi. 

Belediyeye ait mülkiyetler kaymakamlığa mı devredildi? 

Kayapınar Belediyesi'ne ait birçok kurumun da yine Kayapınar Kaymakamlığı'na devredildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yine bildiğiniz üzere Ocak ayının sonunda Kayyumun talimatı ile Belediye Personeli apar topar bir şekilde bir iki gün içerisinde hala inşaat halinde olan ve içinin temizliği dahi yapılmadan belediyenin yeni hizmet binasına taşınmıştır. Henüz taşınma işlemi devam ederken belediyenin eski hizmet binasının da yine aynı şekilde kaymakamlığa devredildiği, bu binanın bakım ve onarımı için yaklaşık 2.5 trilyon maliyetli bir proje hazırlandığı, proje bedeli olan bu 2,5 trilyonun da belediye bütçesinden karşılanması yönünde karar alındığı öğrenilmiştir. 

Son bir hafta içerisinde de yine belediyeye ait çocuk kreşi olan Zarokistan’ın mülkiyeti ile birlikte Kaymakamlığa, Cigerxwin Kültür Merkezinin Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, Belediyeye ait 100 dönümlük seranın Kaymakamlığın ilgili birimlerine devredildiği duyulmuştur.


İller Bankasından; geri ödemesi 31 Mart Yerel Seçim takviminden hemen sonra Nisan ayında olmak üzere trilyonlarca kredi çekilmiş olduğu; yine birçok devlet bankasına trilyonlarca kredi başvurusunun yapıldığı, hatta bankaların biri tarafından 20 Trilyonluk bir kredi başvurusunun onaylanmış olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Ayrıca Kayapınar ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımız için hazineden belediyeye aktarılan ve  Kayapınar ilçemizin sınırları dahilinde yaşayan vatandaşlarımıza hizmette kullanılması için ayrılan bütçeden, merkezi hükümetin yereldeki kuruluşların yapması gereken iş ve işlemlerde kullanıldığı öğrenilmiştir. 

'Belediye'nin bütçesinden Askeri ve Emniyet'in bütçesine para ayrıldı'


Örneğin; Belediye bütçesinden Askeri ve Emniyet Birimlerinin bahçelerine bank ve mobilya alınmış; Kaymakamlık-Sosyal yardımlaşma Vakfı tarafından açılan kursların kursiyer malzemelerinin masrafları yine belediye bütçesinden karşılanmıştır. 

Masrafları yine belediye bütçesinden karşılanmak üzere Seçim güvenliği adı altında kayapınar ilçesinde bulunan okulların güvenlik kameralarının değiştirilmesi yönünde kararlar alınmıştır. 

Belediye adına İhale etmiş olduğu işlere ait ödemelerin yapılmadığı ve bu ödemeleri Nisan ayı sonrasına bırakıldığı, İşçi alımlarında AKP ve MHP İl başkanları ile çeşitli organlarının referans alınarak yapıldığı duyumları ayyuka çıkmıştır.

'Kayyum'un aylık masrafı 150 bin TL'

Şuan müdürlüklere vekaleten bakan memurlar için görevde yükselme sınavı açtığı ve apar topar bir şekilde liyakat esasından uzak siyasi saiklerle kendilerine yakın kişilerin kadrolara yerleştirilmeye çalışıldığı anlaşılmıştır. 

Ayrıca kayyumların hukuksuz ve keyfi bir şekilde kaymakamlığa devretmiş olduğu belediyeye ait birçok bina ve kurumda, devretmiş olmasına rağmen hala belediye personelini çalıştırdığı, bu personellerin maaş ve iaşe ücretlerini yine belediye bütçesinden karşıladığı hususu da tarafımıza gelen bilgiler arasındadır. 
    

Son olarak Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakamın, kayyum olarak da görev yapması sebebiyle aldığı maaş, tahsis edilen makam aracı, koruma ve korumalara ait araçlar ile bunların diğer masraflarının belediyeye maliyetinin yaklaşık 100-150 Bin TL civarında olduğu tespit edilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.