HDP’li Ceylan: Aileler yönlendiriliyor

HDP’li Ceylan: Aileler yönlendiriliyor
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "çocuklarının dağa götürüldüğü" iddiasıyla bazı ailelerin emniyetin yönlendirmesiyle parti binaları önünde oturmaya başladığını belirterek, durumu “Siyasi bir oyun” olarak niteledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden bazı ailelerin parti binalarının önünde yaptığı oturma eylemleri ve binalarına dönük saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

 HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan tarafından yapılan açıklamaya, HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğulları katıldı.

hh-008.jpg

HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimleri sonucunda HDP’nin politikaları ve halkın takdirleri ile Kürdistan’da kayyumun yönettiği belediyelerin ezici çoğunluğunu HDP’nin kazanması, Türkiye sahasında ise büyükşehir belediye başkanlıklarının ezici çoğunluğunu kaybeden AKP, bunun intikamını almak için çeşitli saldırı senaryoları hazırlamıştır" dedi.

 Kayyum atamalarına dikkat çeken Ceylan, " Kayyum atamalarına karşı Kürdistan ve Türkiye’nin her yerinden ve her kesiminden itirazlar yükselmeye başladı. HDP’li belediyeleri sahiplenme söz konusu oldu. AKP-MHP’nin hukuksuz ve mesnetsiz irade gaspı teşhir oldu. Buna karşı zorlanan AKP-MHP iktidarı, HDP etrafında büyüyen demokratik direniş meşruiyetini baltalamaya yönelik yeni oyunlar sergilemeye başlamıştır" diye konuştu. 

 Ceylan: Aileler yönlendiriliyor

Çocukları kaybolan veya eve gelmeyen ailelerinin partilerine yönlendirildiğini söyleyen Ceylan, "Partimizin önünde oturma eylemleri gerçekleştirmelerini sağlayarak, partimizin Türkiye kamuoyunda itibarını zedelemeye yönelik bir siyasi oyun başlatmıştır. Şu çok iyi biliniyor ki, partimizin il binası 24 saat emniyet güçlerinin kameraları, TOMA’ları ve zırhlı araçları ile gözetim altında tutulmaktadır. Emniyet güçleri bunu bildiği halde eğer müdahale etmemişlerse bu bir suçtur. Ayrıca bu aile yönlendirmelerinin kayyumdan sonrasına denk gelmesi, bunun açıkça bir yönlendirme olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

“Hedef,HDP’yi kriminalize etmek”

 Çocukların “dağa kaçırıldığı” iddiası ile HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere ilişkin konuşan Ceylan, şunları söyledi: "Yine önceki günlerde bu suçlama ile partimizin önüne gönderilen ailenin çocuğunun emniyette çıktığı, yine başka bir parti binamıza yönlendirilen bir ailemize emniyet tarafından çocuklarının Suriye’ye gönderildiğine dair bilgi verilmiş, ailenin basına verdiği bilgide de emniyetin partimiz binasına yönlendirdiğine dair açıklaması söz konusu olmuştur" diyen Ceylan, "Ayrıca ısmarlama kameraların önünde ve emniyet güçlerinin gözleri önünde partimizin camları kırılmış ve kırdırılmış, ancak bu saldırının bir suç olmasına rağmen emniyet güçleri müdahale etmeyip, bu suça ortak olmuşlardır. Israrla şunu söylüyoruz; bu iftiralar, bu yalanların tek bir hedefi vardır. Kayyuma karşı yaratılan ve Türkiye halklarına mal olan direniş ve meşruiyetimize gölge düşürmek ve partimiz HDP’yi kriminalize etmektir."

 

“HDP, her zaman ve her koşulda barışçıl politikaları savunmuştur”

Partilerine dönük bu oyunları “komplo” olarak değerlendiren Ceylan, sözlerini şöyle noktaladı: "Bize bu komplo ve iftiraları kimlerin yaptığını biliyor, bunlarla ilgili hukuki mücadelemizi başlatacağımızı söylüyoruz. Yalanların ve iftiraların gücü ne direniş meşruiyetimize gölge düşürebilir ne de partimiz HDP'yi kriminalize etmeyi başarabilir. Herkes çok iyi biliyor ki partimiz HDP, demokratik siyasetin merkezidir. HDP, her zaman ve her koşulda barışçıl politikaları savunmuştur. Ölüme karşı hep yaşamı savunan HDP, savaş ve çatışma politikalarının karşısında durmuştur. Bu siyasetimizden asla taviz vermedik, bundan sonra da taviz vermeyeceğiz. Tüm kamuoyuna ve halkımıza saygıyla duyurulur."

 Yapılan bu açıklama sonrasında parti binasında önündeki bekleyişlerini sürdüren ailelerden HDP'lilere dönük hakaretlerde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.