HDP’li Dede: Mızraklı kararını onama talebi hukuk katliamıdır

HDP’li Dede: Mızraklı kararını onama talebi hukuk katliamıdır
Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezasının onanmasını isteyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na HDP'li Ümit Dede'den tepki geldi. Dede “Yargıtay Başsavcısının Selçuk Mızraklı kararını onama talebi hukuk katliamıdır” dedi.

TİGRİS HABER- HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın, yerine kayyum atanarak tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezasının onanması talebine tepki gösterdi.

“Yargıtay Başsavcısının Selçuk Mızraklı kararını onama talebi hukuk katliamıdır” diyen Dede, Mızraklı’nın 31 Mart 2019’da yerel seçimlerinde Diyarbakır halkının iradesiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçildiğini hatırlattı ve şu açıklamayı yaptı:

“Tüm kamuoyuna altını tekrar tekrar çizerek belirtmek isteriz ki; Selçuk Mızraklı’ya verilen ceza, H.B.A. isimli iftiracının gerçekdışı ve hayatın olağan akışına aykırı iftiralarını kanıt kabul etmek aymazlığından ibaret bir hukuk katliamıdır.  İktidarın vesayeti altındaki yargı, Kürtlere, muhaliflere sistematik bir düşman hukuku uyguluyor.  İktidar, toplum nezdinde meşruiyetini yitirdikçe, seçilmişlerimiz şahsında halklarımızın iradesine karşı daha hoyrat yöntemlerde ısrar ediyor. Evrensel demokratik kaidelerin temeli niteliğindeki yargı bağımsızlığını tanımayan, ayaklar altına alan AKP iktidarı, bunu bütün dünyaya da ilan ediyor.  Yurttaşların seçme ve seçilme hakkı ve özgürlüğünü tanımayan, imzacısı olduğu evrensel sözleşme ve belgeleri dikkate almayan, mevcut antidemokratik Anayasayı dahi ihlal eden bu yönetim anlayışı, her gün yeni bir hukuksuzluğa imza atıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.