HDP'li eski vekil dolandırıldı

HDP'li eski vekil dolandırıldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Mehmet Ali Arslan, dolandırma, taciz ve tehditten sadece Diyarbakır'da 82 davası bulunan Baran K.'ya 293 bin TL para kaptırdı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Zaman zaman dolandırıcıların ağlarına takılan siyasetçiler ve ünlülerin arasına HDP eski Milletvekili Mehmet Ali Arslan da takıldı. Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri üzerinden kendisine yaklaşan ve muhtaç ailelere yardımda bulunarak Arslan'ın güvenin kazan Baran K., Arslan'ı 293 bin TL dolandırdı. Sadece Diyarbakır'da hakkında, "tehdit", "taciz", "hakaret" ve "dolandırıcılık" suçlarından 82 dava dosyası bulunan Baran K., sosyal sorumluluk projelerinde yaptığı ufak yardımlarla, kendisine ait olduğunu öne sürdüğü bir markete ve evine davet ederek Arslan'ın güveni kazanarak, kendisine ait olmayan bir aracı satışa çıkardı. Fotoğrafını gönderdiği Arslan, daha önce yaptığı yardımlarla güveni kazan Baran K.'den sadece fotoğrafını gördüğü aracı satın almak istedi.

Parayı yatırma dekontunu mahkemeye sundu

Fiyata anlaşmalarını üzerine Arslan, Baran K.'nın hesabına 293 bin TL para çıkardı. Ancak, aracı hiçbir şekilde alamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Arslan, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına giderek, Baran K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Baran K. hakkında "dolandırıcılıktan" iddianame hazırladı. Baran K. savcılık ifadesinde, "Arslan'ın kendisine borcu olduğunu, bundan dolayı hesabına söz konusu parayı yatırdığını" savundu. Arslan ise Baran K.'nın hesabına yatırdığı paranın "araç parası" yazılı dekontu yargı makamlarına sundu.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanma talebi

Diyarbakır 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin kabul edilmesi üzerine Baran K.'nın yargılanmasına başlandı. Dolandırıcılıkla suçlanan Baran K. duruşmaya mazeretsiz katılmadı. Arslan'ın avukatı Muhammed Onur Filiz ise dosyanın nitelikli dolandırıcılık suçundan hazırlanmasını isteyerek, mahkemenin yetkisizlik kararı vererek, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti. Filiz, "Suçun işlendiği sabittir. Sanık hakkında yalnızca Diyarbakır Adliyesi'nde 82 dosya bulunmaktadır. Tüm bu dosyalara rağmen sanık dışarıda gezmekte ve kendine yeni kurbanlar bulmaktadır. Davanın Ağır Ceza Mahkemesine taşınması gerekmektedir. Görüldüğü gibi sanık mahkemeye de katılmamıştır" dedi.

Duruşmaya katılan Arslan da sanığın dava dosyasına işaret ederek, cezalandırılmasını istedi.

Sanık hakkında zorla getirilme kararı

Dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talebini reddeden mahkeme hakimi, mazeretsiz bir şekilde duruşmaya katılmayan sanık Baran K. hakkında zorla getirme kararı çıkartarak, duruşmayı 16 Ekim'e erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.