HDP'li eski vekile 301'den ceza istemi

HDP'li eski vekile 301'den ceza istemi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Çağlar Demirel’in partisine yönelik İŞID saldırıları nedeniyle AK Parti hükümetinin organize ettiğine yönelik sözlerinden dolayı hapisle cezalandırılması istendi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - HDP eski Milletvekili Çağlar Demirel’in 5 Kasım 2016’daki bir konuşmasında İŞID’in partisine yönelik saldırılarını, “Dünkü saldırı DAİŞ çeteleri ile AKP ile birlikte organize ettiği bir bombaydı. Bugün devlet ve AKP hükümeti hukuksuzca eş başkanlarımızı, milletvekilimizi kaçırarak gasp ettiğini düşünüyoruz.” sözleri nedeniyle hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Kullandığı ifadeler nedeniyle Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. Maddesini düzenleyen “Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılama” suçundan açılan davanın duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı, Demirel’in 6 ay ile 2 yıl değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Demirel’in katılmadığı, avukatının ise hazır bulunduğu duruşmada, mütalaasını mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcısı, dava kapsamında olan 2 ayrı konuşmadan dolayı Demirel’in Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ve bu davanın karara çıktığına işaret etti. Savcı, 2 konuşma için Ceza Muhakemeleri Kanunun (CMK) 223/7. maddesinde yer alan “Aynı fiil nedeniyle, aynı sanık için önceden verilmiş bir hüküm veya açılmış bir dava varsa davanın reddine karar verilir” hükmü kapsamında, 2 ayrı konuşma kısmı için davanın reddini istedi.

Demirel’in avukatı Serdar Çelebi’nin mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebini dikkate alan mahkeme, duruşmayı 15 Kasım’a erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.