HDP’li Güzel, 5,5 milyonluk vurgunun araştırılmasını istedi

HDP’li Güzel, 5,5 milyonluk vurgunun araştırılmasını istedi
HDP’li Güzel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2017-2018 yıllarında yaşanan 5,5 milyon liralık vurguna ilişkin konunun TBMM tarafından araştırılmasını istedi.

TİGRİS HABER - Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2017-2018 yıllarında belediye ve halk otobüslerinin parasının aktarıldığı havuzdan yaklaşık 5,5 milyon liralık vurguna ilişkin HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Meclis araştırma önergesi verdi.

Ne olmuştu?

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2017-2018 yıllarında belediye ve halk otobüslerinin parasının aktarıldığı havuzdan yaklaşık 5,5 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı Mülkiye müfettişlerinin raporu ile ortaya çıkmıştı. Raporda havuz hesaptan otobüsü olmayan kişilere ve bir kooperatif başkanına çok sayıda haksız ödeme yapıldığı tesit edilmişti.

Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin ifadesini alan Mülkiye müfettişi tevdi raporunda “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde çalıştırılan belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinin gelirlerinin toplandığı hesaptaki bir kısım paraların hak etmeyen kişilere ödendiği belirtildi.

Nitelikli dolandırıcılık

Raporda şöyle denilmişti; “Otobüs işletmesi müdür vekili Berat Can Güven, Diyarbakır Valiliği tarafından otobüs gelirlerinin aktarılması için 15 Mart 2020 tarihinde resmi olarak görevlendirilmiştir.  Valilik tarafından görevlendirilen Güven’in hazırlayıp bankaya gönderdiği ödeme listelerinde otobüs sahibi olmadığı halde bazı kişilere otobüs havuz hesabından ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda; Muhsin Talay’a toplam 84 bin 808 lira, Uğur Akbal’a toplam 272 bin 674 lira, Ömer Öngel’e toplam 168 bin 965 lira usulsüz ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Valilik tarafından görevlendirilen Berat Can Güven’in Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni nitelikli bir şekilde dolandırdığı ortaya çıkmıştır.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum