HDP’li İmir, Kürtçe seçmeli dersi engelleyenleri Meclis’e taşıdı

HDP’li İmir, Kürtçe seçmeli dersi engelleyenleri Meclis’e taşıdı
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şırnak'ta Kürtçe seçmeli derslerin seçilmesinde engel olan idarecileri Milli Eğitim Bakanına sordu.

TİGRİS HABER - İmir, Türkiye'nin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni hatırlatarak, "Öğrencileri yönlendirerek velilerden habersiz Kürtçeye alternatif dersler seçtiren okul idarecileri hakkında bir yaptırım uygulayacak mısınız?" dedi.

 İmir, Özer'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

- Bakanlık olarak 9 yıldır Kürtçe Seçmeli Derslerin tercih edilmesine önem verilmesine ilişkin bir çalışmanız olmuş mudur?"

- Şırnak ve diğer Kürt öğrencilerinin yaşadığı diğer illerde okul idarecilerinin seçmeli dersleri kendi seçtikleri ve velileri bilgilendirmediklerinden haberdar mısınız?

- Öğrencileri yönlendirerek velilerden habersiz Kürtçe'ye alternatif dersler seçtiren okul idarecileri hakkında bir yaptırım uygulayacak mısınız?

- %90’ı Kürt olan Şırnak ve ilçelerinde Kürtçe seçmeli derslerin seçiminde okul idarecileri velilere bu konuda bilgilendirme yapmış mıdır?

- Velilerden ve öğrencilerden habersiz Kürtçe'ye alternatif derslerin seçilmesi ve usulsüz bir şekilde tutanakların velilere imzalatıldığı iddialarını araştıracak mısınız?

- Okul idarecilerinin öğretmen eksikliğinden öğrencilerin Kürtçe seçmeli dersleri seçmelerine izin vermedikleri doğru mu? 2012’den bugüne Kürtçe öğretmenliği ile ilgili açılan bölümlerden kaç kişi mezun oldu bunlardan kaçı atandı?

- Kürtçe öğretmenlerinin atanmamasının sebebi nedir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.