HDP’li Önder’in sözleri partileri karşı karşıya getirdi

HDP’li Önder’in sözleri partileri karşı karşıya getirdi
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in İYİ Parti ile ilgili sözleri AK Parti, MHP ve İYİ partiyi karşı karşıya getirdi.  

Siyasette sürekli AK Parti ile İYİ Parti arasında yaşanan çekişme bu kez HDP’li Eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile İYİ Parti üzerinden gerçekleşti. HDP’li Önder’in ''Bize aracı gönderen, 'şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım' diye fikrimizi merak eden İyi Parti bugün bize koordinat biçemez'' demesi İYİ Parti’nin tepkisini çekti.

Bu sözleri AK Partili Milletvekillerinin paylaşması İYİ Parti’nin tepkisini çekti. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Önder’in Meclis kürsüsünden söylediği, “Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı ‘Kandil’e gittiniz ne oldu’ dedi. Bunun devamını mahkemelerde anlatacağım” ifadelerini sosyal medyadan paylaşarak karşılık verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da İYİ Parti’nin HDP’den fikir aldığını iddia eden Sırrı Süreyya Önder’e yanıt verdi.

Ağıralioğlu, “Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. Millet için yapıyoruz. PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir. Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız” dedi.

İYİ Parti’ye yönelik bir iftira kampanyası yürütüldüğünü belirten Ağıralioğlu, “İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız” diye belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu’nun açıklamalarının devamı şu şekilde, “Sırrı Bey'in aklı Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki henüz İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP'ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı. Karıştırmasın. Kandil'e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın. Türk Yurdu, algıyı ve iftirayı yönetenlerin, kendi kirine pasına bakmadan ona buna çamur atanların değil, hakikate râm olanların yurdudur. Maalesef, iktidar her sıkıştığında PKK savunucusu bu kadrodan medet umuyor.” 

MHP lideri Bahçeli devreye girdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tartışmaya sosyal medya hesabından katıldı. Bahçeli, “HDP/PKK’nın İP ile ilgili ifşa ve itirafları, İP’in HDP’ye aracılar gönderip icazet arayışları uzun bir süredir kimlerin masa başı çalıştığını fazla zahmete gerek bırakmadan ispatlamıştır. Masaya davet edenler akıllarınca yiyecek menü peşindedir. Masa; masaldır, maval okumaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli devamında şunları yazdı:

“Takur tukur sallanan masaya oturan oturmuştur. Gerçi şu Koronavirüs günlerinde kalabalık masalar tehlikelidir, insan sağlığı açısından aşırı risklidir. Teklif sahipleri sanıyorum düşüncesizce konuşmuş olacaklardır ki, insan ve toplum sağlığını pek dikkate almamışlardır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin sakat masa kurmanın telaşında olanları ciddiye alması ham bir hayaldir. ‘Memleket Masası’ diyorlar, ne var ki memlekete ve millete zehir diyeti dayatıyorlar. Buna itibar edecek aklı başında ve kalbi vatan için çarpan hiç kimse bulunmamaktadır. Türkiye’nin bu tür hasarlı masalara ihtiyacı yoktur. Bu teşebbüs hezeyandır. Türk milletinin masalara ve şer oyun kuruculara değer vermesi imkansızdır. Baksınlar işlerine, otursunlar lekeli ortaklarıyla, fiskos yapsınlar durmadan, nasılsa aracılar da yok, konuşsunlar doğrudan. Yürekleri yetiyorsa geçmişte arka kapılarda yaptıkları pazarlıkları açıklasınlar. PKK'nın masaya nasıl çekildiğini, hangi telkinlerle zillete düştüklerini, buna nasıl ikna edildiklerini söylesinler. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı masada değil, gönüllerdedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum