HDP’lı Sakık’tan Cübbeli Ahmet’e: Ucubeli Hoca

HDP’lı Sakık’tan Cübbeli Ahmet’e: Ucubeli Hoca
Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' lakabı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, HDP'ye 'rey' verenlerin vatandaşlıktan çıkartılmasını istedi. HDP'li Sırrı Sakık ve Meral Danış Beştaş’tan yanıt geldi.

TİGRİS HABER- Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, vaazında HDP'yi hedef aldı ve şu ifadeleri kullandı: “PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP’ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Cüppeli Ahmet’e HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ile HDP’nin eski milletvekili Sırrı Sakık yanıt verdi.

Suçunu örtmek isteyenlerin son sığınağı

Beştaş, "Cevap vermeye değmezsin ama neyse; HDP düşmanlığı, bu ülkede suçunu örtmek isteyenlerin son sığınağıdır. Bu halkı, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayanlardan kurtaracak tek güç HDP’dir. İyi ki HDP var " diye tepki gösterdi.

Ucubeli Hoca

Sosyal medya hesabından Cübbeli Ahmet’i etiketleyen HDP’li Sakık ise şu cevabı verdi, “Ucubeli Hoca”  şeklinde tepki gösterdi.

Sertifikasını iptal ettik

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakırlı avukat Sıdkı Zilan ise,”Malumunuz, daha önce, Kemalizme övgüleri nedeniyle @edipyuksel Bey'in Kürtlük sertifikasını iptal etmiştik; bugün de Cübbeli Ahmet Bey'in Nakşi Halidi sertifikasını iptal ediyoruz. Bu ilan tebliğ hükmüne geçer, 10 gün içinde tövbe ederse, kararı yeniden gözden geçirebiliriz. Cübbeli, açıkça "Ya sev, ya da terket" diyor. Anlattıkları bir İslâm alimin dinî görüşleri değil, Kemalist Türkiye Devleti'nin güvenlik kurumunun sözcüsü gibi konuşuyor” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.