HDP’li Sakık’tan DP lideri Uysal’a: Kıyma bize

HDP’li Sakık’tan DP lideri Uysal’a: Kıyma bize
Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık, Demokat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın “HDP’nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız” açıklamalarına tepki gösterdi.

TİGRİS HABERDemokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, tv100'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

Seçim ittifaklarına da değinen Uysal şunları ifade etti, “HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız. Kapatma sürecinin yargının kendi inisiyatifi ile başlamış değil. İktidarın talebi. İktidarın meşru-gayri meşru, resmi-gayri resmi tüm yöntemleri kullanacaklarını görüyoruz. Seçim rekabeti içinde iktidar HDP’ye oy veren seçmen kitlesini etkilemek için bir strateji geliştiriyor. Öcalan üzerinden bu stratejiyi yürütecekler” ifadelerini kullandı.

Ülkenin kaderiyle oynama

Gültekin’in bu açıklamalarına eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Sakık şunları söyledi, “Yapma Gültekin, kıyma bize! 0,000001’lik oyunla ülkenin kaderiyle oynama” ifadelerini kullandı.

CHP ile ittifak caiz

Gültekin Uysal’a bir tepki de siyasetçi ve yazar avukat Sıdkı Zilan’dan geldi. Uysal’ı etiketleyen Zilan şu yorumda bulundu, “Menderes’i şehit eden CHP ile ittifak caiz, DP’yi iktidara taşıyan Kürtlere ittifak caiz değildir” tepkisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.