HDP’li Sancar: Pazarlığa değil, müzakerelere açığız

HDP’li Sancar: Pazarlığa değil, müzakerelere açığız
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ittifak ve erken seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sancar, “Siyasetin pazarlık üzerine değil, müzakereler üzerine yürütülmesini savunuyoruz” dedi.

TİGRİS HABER- HDP seçimlerde ne yapacak? HDP Parti Meclisi (PM), Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, Eş Genel Başkan Sancar yaptı.

Sancar'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

İktidar çöküyor, sistem çözülüyor. Bizim bu çözülmeye karşı bir alternatif ve yol oluşturma sorumluluğumuz var. HDP ezilenlerin ve yok sayılanların öncü rolünü üstlenmek zorunda. Önümüzdeki dönemde iktidarın çöküşüne karşı alternatif hedefi belirlemeliyiz. Bekleyerek sorunlarını çözemeyiz. Toplumsal yenilemeye gerçekleştirmeliyiz.  

Önümüzdeki seçimlerin önemli olduğunun farkındayız. HDP kilit güç olduğunu herkes biliyor. Sadece seçime odaklı bir çalışmadan ziyade toplumsal bir siyaseti geliştirmek durumundayız.

Siyasetin pazarlıkların üzerine değil, müzakereler üzerinde gelişmesini bekliyoruz. Pazarlık anlayışını ret ediyoruz. Müzaker yeni başlangıcın vazgeçilmezidir. Esas yöntemlerimizin başında bu yöntemi başarılı bir şekilde yürütmektir.

HDP, gençlerin, emekçilerin ve yoksulların partisidir. Bize düşen görev ezilen bütün halkların bu güveni ileriye taşımaktır. Onlara layık olmaktır. PM toplantımız bugün hayati konuları tartışacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.