HDP’li Taşçıer: Halk yerel aday istiyor

HDP’li Taşçıer: Halk yerel aday istiyor
HDP’li vekilden gazetemize ziyaret

Tigris Haber- HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, yerel seçim çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Taşçıer, “Komisyon üyeleri toplumun farklı kesimlerinden görüş almaya devam ediyor. Komisyon üyelerimize gelen en fazla öneri gösterilecek adayın yer olması” dedi.

HDP’nin ‘Ulusal Birlik’ çalışmalarını yürüten HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, gazetemizin genel yayın yönetmeni İlyas Akengin’i ziyaret ederek, gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

imam-tascier-(1).jpg

Komisyonlar görüş almaya devam ediyor

Belediye başkanlarının belirlenmesi ile ilgili kurulan komisyonların çalıştığını belirten Taşçıer, “Kurulan komisyonlarımız kentlerde, ilçelerde ve köylerde hem kurum ziyaretlerini, hem de önemli şahsiyetler, aşiret üyeleri ve kanaat önderlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Bu ziyaretler sırasında komisyon üyeleri ‘Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz’ şeklinde soru yöneltiyor. Bu yönlü çalışmalar devam ediyor. Komisyon üyelerimize gelen en fazla öneri gösterilecek adayın yerel olması istendi. Çünkü halk kendisine yakın birini istiyor. ”

Son güne kadar bekleyeceğiz

Kürt Partiler ile yürütülen ittifak çalışmalarına değinen Taşçıer, “Hak-Par, PSK ve Pak dışındaki partilerle görüşmelerimiz sürüyor. Parti olarak diğer Kürt partilerin ittifaka dahil olmasını isteriz. Son güne kadar görüşmelerimizi sürdüreceğiz. İttifak çalışmalarıyla ilgili yakın zamanda kamuoyuna deklare edeceğiz” dedi.

İktidara yakın olduğu sürece görüşmeyiz

HÜDA-PAR ile görüşmeyi düşünmediklerini kaydeden Taşçıer, “Çünkü Hüda-Par’ın ‘ulusal duruş’u yok. Daha çok iktidara yaranma duruşu var. Eğer bir Kürt partisiyse önce kendisini değiştirmeli ve iktidara yaranmaktan vazgeçmeli. Biz iktidara yakın olduğu sürece herhangi bir ittifak yapmayı düşünmüyoruz.”

Yeni süreç yok, olsa iyi olur

HDP’nin AK Parti ve CHP ile görüştüğü yönünde basında çıkan haberlere de değinen Taşçıer, “Bizim herhangi bir parti ile bir anlaşmamız yok. Ancak biz bir siyasi partiyiz. Diğer siyasi partiler nasıl zaman zaman bir araya geliyorsa, bizinde bir araya gelmemizde bir sakınca yok. Biz yeri gelir CHP ile görüşürüz yeri gelir Ak Parti ile görüşürüz. Tüm partilerle görüşmememiz için bir neden yok. İYİ Parti lideri Meral Akşener’de benzer yönde bir açıklama yaptı. Ancak Ak Parti ile şu aşamada görüşmemiz mümkün değil. Bazı yerlerde yeni bir sürecin başlayacağı da belirtiliyor. Böyle bir süreç kesinlikle yok. Ancak biz toplumun genelini kapsayacak şekilde yeni ve demokratik bir sürecin olmasını isteriz.  Yeni süreçlerde demokrasi ile olur. Ama kesinle şuan böyle bir şey yok” diye konuştu.

Kürtler bazı şeyleri unutmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın andımız kararı ile ilgili tutumunu doğru bulduğunu belirten Taşçıer, “Irkçı yaklaşımlara karşı herkesin bir tutum alması lazım. Sayın Erdoğan’ın andımız kararıyla ilgili çıkışı olumlu. Lakin andımız söylemi ile AKP politikası değişti söylenemez. Evet karşı çıkması olumlu ama bu tek başına yetmiyor. Ayrıca bu çıkış nedeniyle Kürtlerin yerel seçimlerde Ak Partiye kayacağı yönünde iddialar var. Kürtlerin bir hafızası var. Kürtler Şeyh Sait, Seyit Rıza, 1980, 1990 ve hükümetin son üç yılını unutmaz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.