HDP’li Temelli: Bizim oylarımız helaldir

HDP’li Temelli: Bizim oylarımız helaldir
Seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’nde halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bizim oylarımız helaldir o helal oylarla iktidara geleceğiz” dedi. 

Tigris Haber- Seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’nde halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bizim oylarımız helaldir o helal oylarla iktidara geleceğiz” dedi. 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. 


Kürt meselesi çözülmeden hiçbir mesele çözülemez


Temelli, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “O yüzden bugün tecride karşı çıkmak hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı çıkmaktır. Çünkü biliyoruz ki bu ülkeye adalet, barış, demokrasi gelecekse öncelikle Kürt meselesinin çözümü ile gelecektir. Kürt meselesi Türkiye'deki bütün meselelerin kavşağındadır. Bu meseleyi çözmeden bunu görmezden gelerek Türkiye’nin hiçbir meselesini çözemezsiniz. O yüzden diyoruz ki tecrit son bulsun, Kürt meselesi çözülsün, Türkiye’nin önü açılsın. Demokrasi ve barışın önünü tıkayan bize huzuru ve barışı çok gören bu AKP’nin gitmesi için de işte tecride karşı hukuk ve demokrasi mücadelesini hep birlikte yükselteceğiz. Bugün açlık grevleri ile bu mücadeleyi yükselten tüm arkadaşlarımıza buradan bir kez daha selamlarımızı yollayalım onların sesine ses katalım. 


Kayyımlar barış heykeline bile tahammül edemedi


Kayyımlar atadılar. Atadıkları kayyımlarla bir halkın siyasi iradesini yok saydılar. Çünkü bu zihniyetleri tekçidir, otoriter bir rejim dayatmaktadır. Bu zihniyet diktatör heveslisidir. Farklılıklara tahammül edemez, edemediği için de 96 belediyemize kayyım atadılar. Peki kayyımlar ne yaptı? Kayyımların ilk yaptığı şey demokrasi adına, halkların kültürü adına, halkların bir arada yaşam iradesi adına ne varsa yok etmek oldu. İşte burada Azeri bir kadın ile Kürt kadınının barış ve özgürlük heykelini kayyım yıktı. Neden? Çünkü barışa tahammül edemediler. Çünkü halkların bir arada yaşamasına tahammül edemediler. Onlar iktidarlarını ancak halkları birbirine düşman ederek var ediyorlar. Azeriyi Kürdün karşısına, Kürdün karşısına Türkü getirerek, insanları birbirine düşmanlaştırarak, ayrımcılık yaparak iktidarlarını var ediyorlar. Barış heykeline bile tahammül edemiyorlar. Kayyım ne yaptı. Kadın dayanışma evini, el ürünlerinin değerlendirilme yerini kapattı.


İktidara göre ülkede 80 milyon terörist var


Her yerde adaletsizlik, her yerde kriz var. Ekonomide kriz var. Ekonomideki bu krizin müssebbibi bu iktidardır. Özellikle tarım politikaları nedeniyle bugün Iğdır ve Kars yoksuldur. Bugün Hakkari yoksuldur, yoksul kalmıştır. 17 yıldır büyüyoruz diye diye Türkiye’yi yoksullaştırdılar. İşsizlik girdabına sıkışıp kaldık. Bakın tarıma dair ne varsa yok ettiler, hayvancılığı yok ettiler. Bunun en önemli şahidi sizlersiniz. AKP gelmeden önce nasıldı, şimdi nasıl? 3-5 yıl öncesine bakın. Hayvancılık ne durumdaydı bugün ne durumda? Yayla yasakları getirdiler. Neden bu yasağı getiriyorsunuz? Terörle mücadele adına. Ne zaman bir yasak getirseler, ne zaman bu ülkenin bu insanların hakkını gasp etmeye kalksalar, sesinizi yükselttiğinizde terörist oluyorsunuz. Ülkede 80 milyon terörist var. Bunlara göre herkes terörist! Oysa bu ülkede hakkını arayan insanlar var, yaylasını isteyen insanlar var, geçimini sağlamak aşını işini korumak isteyen insanlar var. İşçiler grev yapıyor terörist, çiftçi hakkını arıyor terörist. Peki ne yapmak lazım? Mermi mi ekeceğiz? Sen savaş istiyorsun diye sabah akşam savaş çığırtkanlığı mı yapacağız? Hayır. Ekmeğimizi aşımızı işimizi istiyoruz. Bunu da mutlaka alacağız. 

Buzdolapları sizin sayenizde boş


Hayvancılığı geliştirmek lazım. Bakın Tarım Bakanı diyor ki “buzdolapları boş” diyor. E boş, sayenizde! Kim boşalttı buzdolaplarını? Neden buzdolaplarında süt yok yumurta yok et yok? Sor bakalım. Kim boşalttı? O yanlış tarım politikaları ile siz boşalttınız. Sen ne yapıyorsun Tarım Bakanı olarak et ithal ediyorsun, yem ithal ediyorsun. O zaman diyor ki inşallah 2022 yılında hayvan, et ithal etmek zorunda kalmayacağız. Evet 2022 yılında hayvan ithal etmek zorunda kalmayacağız. Çünkü 2022 yılında Türkiye’nin başında siz olmayacaksınız. 

Dolardaki artış yüzde 50’ye çıkmış o diyor ki dolara darbe vurdum!


Bunların politikası ülkeyi çökertmiştir. Şimdi çiftçiye, manava, hal esnafına, emekçiye yükleniyor. Oysa sadece 1 yılda yem fiyatları yüzde 42 oranında arttı. Mazota yapılan zam ortada, emekliye yapılan zam ortada. Tüm bunlar ortada iken çiftçi suçlu, halk suçlu. Kendileri sütten çıkmış ak kaşık. Ekonomiden anlamayan Hazine Bakanı çıkmış diyor ki “dolara darbe vurduk.” Nerede darbe vurdun? Beş liranın altına indirdik diyor o sırada dolar 5 lira. Hesabı da bilmiyor! Madem darbe vuracaksın, mazota elektrik fiyatına darbe vur. Sor bakalım geçen yıl dolar kaç liraydı bu yıl kaç lira. Dolardaki artış bir yılda yüzde 50’ye dayanmış o diyor ki darbe vurduk. Bunlar ne dediğini bilmiyor. İşsizlik, yoksulluk almış başını gidiyor bunlar darbeden bahsediyor. Bunlar darbeci zihniyete sahip oldukları için ekonomide bir şeyin mücadelesinin nasıl yapılacağını da bilmiyor. Ekonomideki bu kötü gidişatı durdurmanın yolu ekonomiyi de demokratikleştirmekten geçiyor. Üreten bizsek yöneten de biz olmalıyız. İşte o zaman bu kötü gidişata dur diyebiliriz. O yüzden de yerellerde iktidara geleceğiz. Yerellerde iktidara gelerek bu yoksulluğa işsizliğe hep birlikte son vereceğiz. Yerellerde yerel demokrasi ile bu iktisadi adaletsizliği de bitireceğiz.  


Bizim oylarımız helaldir o helal oylarla iktidara geleceğiz


Biz bitireceğiz. HPD bitirecek, HDP’de buluşanlar yan yana gelenler bitirecek. Şimdi HDP zamanıdır. Bizim oylarımızın haram olduğunu söylüyorlar. Ayrımcılık o hale geldi ki oyları bile haram ve helal oy diye ayırıyorlar. Hiç utanmıyorlar yüzleri de kızarmıyor. Ankara’da bizim oylarımıza haram diyorlar, bakanları gelmiş Diyarbakır’da Kürt kardeşim diyor, diğeri gitmiş Ankara’da bunların oyları haram diyor. Siz bir biraraya gelin toplanın bizim oylar haram mı helal mi önce ona bir karar verin. Bunların birbirinden haberleri yok artık paniklemiş haldeler kaygı korku bunları sarıp sarmalamış. Kaybedeceklerini anladılar her gün HDP’ye saldırmaya devam ediyorlar. Artık bize diyor ki “ülkeyi terk edin.” Burası bizim ülkemiz, sen kimi kimin yerinden kovuyorsun? Biz buradayız, oylarımız da sonuna kadar helaldir. O helal oylar da HDP’ye gelecektir. HDP o helal oylarla helal olarak iktidara gelecektir. Bu ülkenin cumhurbaşkanı ayrımcılık yapıyor. Halkın yüzde 60’ını karşısına almış. Halkın yüzde 60’ına ayrımcılık uyguluyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.