HDP’li vekiller, karantinaya alınan köye alınmadı

HDP’li vekiller, karantinaya alınan köye alınmadı
Sakarya’da saldırıya uğrayan aileleri ziyaret etmek için Mardin’e giden ve aralarında HDP’li Milletvekillerinin de bulunduğu heyetin köye girişine ‘salgın’ gerekçesiyle izin verilmedi.

TİGRİS HABER- Aralarında HDP ve bazı siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu bir heyet, fındık toplamak için gittikleri Sakarya'da saldırıya uğrayan işçileri ziyaret etmek üzere yaşadıkları Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi’ne gitti. Heyet, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla koronavirüs (Kovid-19) gerekçesiyle alınan kimi yasaklar nedeniyle köye gidemedi.

Mahalle karantinaya alındı

Ailelerin yaşadığı Kelekê (Yücebağ) Mahallesi ile bağlı Dêr ve Karasu mezralarına gitmek üzere bu sabah Diyarbakır’dan hareket eden heyetin gelişi öncesinde bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı. Mahallenin girişi bariyerler ve zırhlı araçlarla geçişlere kapatıldı. Görevlendirilen bazı askerlerin üzerine koruyucu elbiseler giydikleri görüldü. Yol üzerinde iki ayrı noktada oluşturulan kontrol noktalarında araçları durdurulan heyet üyeleri ise, kimlik kontrolünden geçirildi. Buna rağmen mahallenin girişine ulaşan heyetin geçişine “Mahallenin karantinaya alındığı” gerekçesiyle izin verilmedi.

 Köy girişinde HDP’li vekiller ile askeri yetkililer arasında görüşmeler sürüyor.

Aileleri ziyaret etmek isteyen heyet içerisinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Başkanı Sinan Çiftyürek, Azadi Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) temsilcileri yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.