HDP’lilere öteki dünyada da siyaset yasağı isteniyor

HDP’lilere öteki dünyada da siyaset yasağı isteniyor
HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’lilere siyaset yasağının olduğu iddianamede İbrahim Ayhan ile Dengir Mir Mehmet Fırat’ın dava dosyalarının olmasına Twitter’dan tepki gösterdi.

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşamını yitiren HDP’lilere siyaset yasağı getirilmek istenmesini eleştirdi.

Beştaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı vefat eden önceki dönem vekillerimiz Mir Dengir Fırat ve İbrahim Ayhan hakkında siyaset yasağı istiyor. Ne diyelim...!

İddianamenin 113. sayfası ile 403. sayfalarında merhum İbrahim Ayhan ile Dengir Mir Mehmet Fırat’ın dava dosyaları var. TCK uyarınca ölüm dava/soruşturmanın düşme sebebidir! Amaç delil uydurmak olunca Bu basit kural dahi gözardı edilmiş.

Yargıtay Başsavcılığı'nın yapmış olduğu hata, hukuk literatüründe "fahiş hata" olarak değerlendirilir ve bu belgeyi ciddiyetten uzak, alelacele hazırlanan ve iade edilecek nitelikte olan belge sınıfına sokar. Ölüye saygısı olmayan bir yargıdan zaten diriye saygı beklenemez...

Aynı aymazlığı daha önce KHK ile yapmışlardı. Çok sayıda ölü şahıs hakkında ihraç ve gözaltı kararları verilmişti. Hatta Suriye'de şehit olan askerleri dahi ihraç etmişti bu vicdan mahrumu yargı bekçileri...” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.