HDP’nin erteleme talebine ret istemi

HDP’nin erteleme talebine ret istemi
Anayasa Mahkemesi Raportörü, HDP’nin “Kapatma davasının görülmesinin seçimlerden sonraya bırakılması” talebinin reddine karar verilmesini istedi.

TİGRİS HABER - Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin “Kapatma davasının görülmesinin seçimlerden sonraya bırakılması” talebini yarın görüşecek. Ayrıca AYM, HDP’nin Hazine yardımlarının bulunduğu hesapların bloke edilmesi kararına itiraz konusunda savunma için ek süre talebini de yarın değerlendirecek. Buna karşı AYM Raportörü, HDP’nin“dava ertelensin” talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz hafta, partileri hakkında açılan kapatma davası sürecinin ve davanın görülmesinin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminden sonraya bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını açıklamıştı. Sancar’ın bu açıklamasından sonra HDP yetkilileri, taleplerini içeren dosyayı AYM’ye sunmuşlardı. Mahkemenin web sitesinde yer alan gündem bölümünde, HDP’nin taleplerinin yarın (26 Ocak) saat 09.30’da başlayacak toplantıda değerlendireceği bilgisi yer aldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.