HDP'yi kapatmak istiyorlar

HDP'yi kapatmak istiyorlar
Lise Caddesi'ndeki oturma eyleminde konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP il binası önünde ailelerin yaptığı oturma eylemini, “Bu HDP'yi kapatma oyunudur” diye değerlendirdi.

Diyarbakır’daki kayyum protestoları 'Demokrasi Nöbeti' şeklinde sürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyum atanmasının ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti 18'inci gününde devam etti

Lise Caddesi üzerinde başlayan nöbet eylemine, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DTK Eşbaşkanlık Divan üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır Başkanı Ramazan Karakaya, 78'liler Girişimi Diyarbakır Derneği Başkanı Gani Alkan, Barış Anneleri, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Çiftyürek ve üyeleri, HDP'li belediye eşbaşkanları, TJA üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

i-001.jpg

Nöbetin ardından HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, kayyum politikalarına dikkat çekerek, "Durduğumuz yer doğrudur. Amed Mardin ve Van halkı tüm Türkiye'nin iradesidir" dedi.

 

"Kürt halkının kazanmasını istemiyorlar"

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, belediyelere atanan kayyumların gaspına halkın tepki gösterdiğini söyledi. Kayyum zihniyetine dikkat çeken Öztürk, kayyum politikalarının Efrin'in işgalinin devamı olduğunu vurguladı. "İşgalci devlet mantığıyla belediyeler işgal ediliyor" diyen Öztürk, şöyle devam etti: "Kürt halkının kazanmasını istemiyorlar. Ne kadar kurumumuz, partimiz ve aydın varsa bunu görmeli ve buna karşı birlik içinde olmalıyız. Buna karşı birlik olursak, başaracağız. Kürt halkı direngendir. Boyun eğmedi, eğmeyecek."

 

"Demokrasi ve özgürlük için adım atılması gerekir"

Kayyumların demokrasiye bir darbe olduğunun altını çizen Öztürk, "Özgürlük ve demokrasiyi savunanların buna karşı çıkması lazım. Türkiye’de bulunan demokratik kesimlerin buna karşı çıkması gerekiyor. Faşizme karşı birlik olunması gerekir. 31 Mart'ta, faşizm ve işgalciler büyük bir darbe aldılar. Demokrasi ve özgürlük için adım atılması gerekir" şeklinde konuştu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve DBB Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmamoğlu'nu "Pejmürde ederiz" tehditlerine değinerek, "Bu onların korkusunu gösteriyor. Bizlerin demokrasi ve özgürlük blokunu güçlendirmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

 

"HDP'yi kapatma oyunudur"

18 gündür süren Demokrasi Nöbeti’ni kutlayan Öztürk, HDP Diyarbakır il binası önünde çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan ailelerin durumuna dikkat çekti. Yapılan eylemler ile HDP'nin kapatılmak istenildiğini aktaran Öztürk, polislerin aileleri HDP binasına gönderdiğini belirterek, "Emniyet, madem çocukların nereye götürüldüğünü biliyorsunuz, neden adım atmıyorsunuz? Bu HDP'yi kapatma oyunudur. HDP'nin vekilleri tutuklandı, HDP'yi fiilen bitirmek istediler. Ama HDP halktır. Gün be gün büyüdü. Hukuk eliyle HDP'yi kapatmak istiyorlar. Ama öyle kolay değil. HDP halktır. HDP demokrasi ve özgürlüğü savunuyor" şeklinde konuştu.

Nöbet, yapılan beş dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu. (Kaynak:MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum