Hem eczacılar hem hastalar dertli

Hem eczacılar hem hastalar dertli
Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Sert, ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesi, vatandaşların ilaca erişim hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Sert yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ilaca erişimde sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Her yıl fiyat değişikliği döneminde bu sıkıntının yaşandığını hatırlatan Sert, “Biz eczacılar, hastalarımıza ilacı ulaştıramadığımız için vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz. Toplum nezdinde itibar kaybı yaşamanın yanında mesleğimizi icra edememenin sıkıntılarını yaşıyoruz” dedi.

‘Zamlar hem vatandaşı hem bizi zorluyor’

İlaç zamları ve fiyat farkının hem vatandaşı hem eczacıları zorladığına dikkat çeken Sert, “Eczanelerimizi ayakta tutan, çalışanlarımıza maaş vermemizi sağlayan, hastaya hizmet etmemizi mümkün hale getiren gelirlerimizi kaybediyoruz. Yıllardır ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan eczanelerimiz, Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da içinden çıkılamaz bir ekonomik daralma ile yüz yüze geldi. Özcesi, eczacılar ayakta kalmakta, vatandaşlarımız ilaca ulaşmakta güçlük yaşıyor. Bu, kabul edilebilir, sürdürülebilir bir durum değildir!” ifadelerini kullandı.

Mahmut Sert, sıkıntının giderilmesi için 2009’dan beri güncellenmeyen İlaç Fiyat Kararnamesi’nin güncellenmesini, ilaçta kur ayarlamasının yılda bir kez yapılmasından vazgeçilmesini talep etti. Sert, ayrıca piyasada bulunmayan ilaçlar için Sağlık Bakanlığı’nın "ilaç yokluğu uyarı sistemi" kurmasını önerdi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.