Henry okurlarıyla buluştu

Henry okurlarıyla buluştu
Gazetemize de yazan ‘Kelimelerin Kıyameti’ kitaplarının yazarı Nimetullah Yıldız okurlarıyla söyleşi gerçekleştirdi. Eskici Cafe’de dün gerçekleşen söyleşiye Yıldız’ın çok sayıda okuru katıldı.

Gazetemiz Tigris Habere de yazan yazar Nimetullah Yıldız, ‘Kelimelerin Kıyameti’ serisinin ilk iki kitabı olan ‘Yayınlanmayan o romandan alıntılar’ ve ‘Tigris’ adlı kitaplarının tanıtımı için dün Eskici Cafe’de okurlarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Her yaştan ve çeşitli meslek gruplarından farklı çevrelerden insanları bir araya getirebilme başarısını gösteren Yıldız, ‘Kelimelerin Kıyameti’ serisinin üçüncü kitabının adını da -Aşkla Bir Olmak-  okurlarıyla paylaştı.

henry-(6).jpg

YILDIZ OKURUYLA SÖYLEŞTİ

Söyleşiye yazdıklarının bir özetini yaparak başlayan yazar Nimetullah Yıldız, söyleşinin ilerleyen bölümlerinde bitirmek üzere olduğu kitabından ve daha sonra yazmayı planladığı kitabından okurlarına bahsetti.

henry-(5).jpg

Eskici Cafe’de gerçekleşen söyleşiye Yıldızı’ın,  yüz’ün üzerinde okuru katılırken, okurlar oturacak yer bulmakta zorlandı ve kimi okurları Yıldız’ı ayakta dinledi. Gazetemiz yazarlarından Şehmus Diken, Murat Görmez, Şair, yazar; Dr. İbrahim Kağar ve Diyarbakır Şair ve yazarlar derneği başkanı İhsan İpek Cankurt, birçok sanatseverin ve Yıldız’ın öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte Yıldız okurlarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

henry-(4).jpg

“BİZİ SANAT KURTARIR”

Şehmus Diken ve DİYŞAD Başkanı İhsan İpek Cankurt’un bir konuşma yaptığı ve Yıldız’a soruların yöneltildiği söyleşide ilginç diyaloglar yaşandı. Şehmus Diken konuşmasına, Henry’nin susarak anlatış tarzının kendisine yabancı olduğunu ve kendisinin ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ geleneğinden geldiğini söyledi. Diken, Henry’i anlamakta güçlük çektiğini belirtirken, “Bende, yerini bulamış bir yazar algısı oluşturdu. Kelimeleri kelimelerle vuruşturarak aforizmalar oluşturmak nereye götürecek bilmiyorum” dedi.  Yıldız’ın yazdıklarına ilişkin konuşan İpek Cankurt ise, “ Her dinlediğimde heyecanlanıyorum. Yazdıkları herkeste bir karşılığını buluyor ve herkes kendinde bir şeyler görüyor. Farklı bir anlatım tarzı ve farklı bir yol ama sahiplenilmeli” dedi. Kendisi için yapılan eleştirileri ve yapılan değerlendirmeleri çok değerli bulduğunu belirten Yıldız, “Bizi sanat kurtarır” dedi.

henry-(11).jpg

‘Kelimelerin Kıyameti’ yazarı Nimetullah Yıldız, söyleşi sonunda okurları için kitap imzaladı ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

Ali Abbas YILMAZ / ÖZEL

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.