Hepatit B hastası tutuklu için duyarlılık çağrısı

Hepatit B hastası tutuklu için duyarlılık çağrısı
Hasta tutuklu Emer Evsen, 10 yıldır yakalandığı Hepatit B ile mücadele ediyor. Ağır hastalığına rağmen tahliye edilmeyen Evsen, hasta tutukluların durumları için yetkililere ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR - İnsan hakları örgütlerinin tespit çalışmaları sonucu sayılarının 500'ü bulduğu tahmin edilen cezaevindeki hasta tutuklular, tahliye edilmedikleri ve cezaevinde de uygun tedavi koşulları sağlanmadığı için adeta ölüme terk ediliyor. Hastalıklarına ve sağlık haklarının ihlal edildiğine ilişkin yetkililerin görmezden geldiği tutuklular, bulabildikleri her türlü yöntemi kullanarak seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. Rize L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Emer Evsen de, hastalığını ve yaşadıklarını gönderdiği mektupla anlattı.

10 yıldır yakalandığı Hepatit B hastalığı nedeniyle, cezaevinde yaşadığı güçlükleri anlattığı mektubunda Evsen, ailesine uzak bir cezaevinde kaldığını, bu nedenle de tedavisinin yapılması için gerekli maddi yardımın yapılmadığını kaydetti. Evsen, hasta tutukluların durumları için yetkililere ve kamuoyuna ilgili ve duyarlı bulunulması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: "Tedavi şartları da insani değil ve bu durum hasta tutsakların hastalıklarını daha da ağırlaştırmakta. Saatlerce kelepçeli bir şekilde ringlerde ayaküstünde tedavi ediliyorlar. Yetkililerden ve kamuoyundan çalışmalarını daha da yoğunlaştırmalarını talep ediyorum." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.