Hırsızlar iki ülkede de peşlerini bırakmıyor

Hırsızlar iki ülkede de peşlerini bırakmıyor
Türkiye’den Irak’a yük taşıyan tır şoförleri her iki ülkede de hırsızların hedefi oluyor. Hırsızlar şoförün aracında olmasına bile aldırış etmeden hırsızlığa girişiyor.

Türkiye - Irak arası çalışan Habur tır şoförleri Silopi tır parkı ve Irak Zaho’daki tır parklarında yaşanılan hırsızlıklardan dolayı geceleri nöbet tutarak geçiriyorlar. Hemen her gün 3’ten fazla hırsızlık olayı yaşanılan tır parklarında şoförler parkların güvenliğinden şikayetçi.

Şırnak İl Özel idaresine bağlı Silopi tır parkı ve Zaho’daki tır parkları, ücretli olmasına rağmen güvenlik konusunda işletmeciler gereken önlemleri almıyor.

habur-tir-parki-hirsizlik.jpg

“Tır parklarına verdiğim parayı helal etmiyorum”

Irak’ın Zaho kenti beton sahasında aracına hırsız giren şoförün arkadaşı 73 kaptanlar Derneği Başkanı Ayhan Yalgettekin: “Çocuklarımızın rızkı peşinde koşarak çekmediğimiz rezillik, zorluk kalmadı. Herkes bizden çalıyor. Çoğu zaman hakkımızı yiyenler oluyor.  Haksızlığa uğradığımız yetmediği gibi bide üstüne hırsızların hedefi oluyoruz.  Dün gece Irak beton sahada arkadaşımızın arabasına hırsız girdi. Arkadaşımız, hırsız ceplerini karıştırırken uyandı. Arkasından o anki refleksle atlayınca her yeri yara bere oldu. Hiçbir yerde can güvenliğimiz yok. Ben bu tır parklarına verdiğim parayı helal etmiyorum.” diye konuştu.

Haber: Kamil İlhan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.