Hizbullah’tan Lübnan’a tehdit: “Silahsızlandırma olursa ülkede yaşam kalmaz”

Hizbullah’tan Lübnan’a tehdit: “Silahsızlandırma olursa ülkede yaşam kalmaz”
Lübnan hükümetinin Hizbullah’ı silahsızlandırma kararı, ülkede tansiyonu yükseltti. ABD’nin “silah tekelinin devlet kontrolüne geçmesi” yönündeki çağrılarının ardından alınan karar, Hizbullah’tan sert tepki gördü.

TİGRİS HABER - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, yaptığı açıklamada, “Direniş silahlarını asla teslim etmeyecek” diyerek hükümeti uyardı:

“Hükümet partiyle çatışmaya girerse Lübnan’da yaşam kalmayacak. Ülkede çıkacak herhangi bir iç karışıklığın sorumlusu tamamen hükümet olacaktır.”

“Hükümet İsrail Projesine Hizmet Ediyor”

Kasım, hükümetin aldığı kararı “ulusal güvenliğe darbe” olarak nitelendirdi:

“Hükümet, bilerek ya da bilmeyerek İsrail’in çıkarlarına hizmet ediyor. Yapılması gereken saldırıları durdurmak ve düşmanı topraklarımızdan çıkarmaktı. Eğer bu adım atılsaydı, savunma stratejisi ve ulusal güvenlik konularında tam iş birliği yapardık.”

“Direniş Olmadan Egemenlik Olmaz”

Hizbullah lideri, örgütün Lübnan’ın bağımsızlığındaki rolüne dikkat çekti:

“İsrail’in geçmişteki savaş girişimleri başarısız oldu, bu da başarısız olacak. Direniş, ülkenin bağımsız ve onurlu duruşunu korumuştur. Direnişten söz etmeden egemenlikten bahsetmek mümkün değildir.”

Protesto Uyarısı: ABD Büyükelçiliği Hedef Olabilir

Kasım, sokak gösterileri konusunda da dikkat çeken açıklamalar yaptı:

“Hizbullah ve Amal, protestoları şimdilik erteledi. Ancak bu karar diyalog fırsatı vermek içindir. Eğer protestolar başlarsa, gösteriler ABD Büyükelçiliği’ne kadar ulaşabilir.”

Hizbullah’ın açıklamaları, Lübnan’da siyasi krizi daha da derinleştirecek sinyaller verirken, silahsızlandırma kararı ülkenin geleceği için kritik bir dönemece işaret ediyor. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.