HÜDA PAR Genel Başkanı: Kürtlerin hakkını verin

HÜDA PAR Genel Başkanı: Kürtlerin hakkını verin
Batman'da, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) 3. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Genel Başkan İshak Sağlam, “Kürt sorunun çözümü önündeki mazeretler kaldırıldı. Bu nedenle şimdi tam zamanı diyoruz. Kürtlerin hakkını verin” dedi.

TİGRİS HABER- Akyürek Mahallesindeki halı sahada organize edilen 3. Olağan İl Kongresine Genel Başkan İshak Sağlam da katıldı.

Kongrede konuşan Sağlam, İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin olduğunu ifade eden Sağlam, "İnsanlarımıza Rabb'imden kurtuluş kapısını açmasını diliyorum." diye konuştu.

"Dünyada akan kan, gözyaşı, yıkımlar, talanlar, sürgünler ve katliamların nedeni hakkı olmadığı halde zayıf ve güçsüz insanların emeğine ve ekmeğine göz dikilmesinden kaynaklanıyor." diyen Sağlam, yaşanılan bu süreçte dünyanın yeniden şekillendiğini ifade etti.

Sağlam, "Maalesef bu şekillenme doğal seyrinde oluşmamaktadır. Bugün dünyaya hükmeden kapitalist sömürgeci güçler tıkanıklık yaşamaktadırlar. Karanlık mahfillerde oluşturulan senaryolarla dünyaya yeni bir şekil vermeye çalışıyorlar. Yapılan plan ve projelerin merkezinde de İslam coğrafyası ve ümmeti vardır. Biraz daha müreffeh ve lüks içinde yaşayabilsinler diye coğrafyamızın yer altı ve yer üstü kaynaklarına göz dikmiş bulunmaktalar. Ülkede yaşayanları bir arada tutan asıl unsur inanç birliğidir. Tüm vatandaşların inancının gerektirdiği mevzuatın oluşturulması ve anayasal güvenceye alınması gerekir." ifadelerini kullandı.

İnançlar Anayasal güvenceye alınmalı

Yıllarca Kürt meselesinin terörle birlikte zikredildiğine işaret eden Sağlam, “Yaşadıkları coğrafyanın adı, kendi adları değiştirildi. Güçlü, özgür ve ayakları üzerinde durabilen bir ülke olmak istiyorsak ülkede yaşayan tüm insanların kendini; ülkenin sahibi, mensubu olarak görmesi gerekir. Bunu sağlamanın tek yolu vardır, tüm vatandaşlara insani temel haklarını hiçbir şarta bağlamadan, hiçbir pazarlık konusu yapmadan vermektir. Bu ülkede yaşayanları bir arada tutan asıl unsur inanç birliğidir, İslam'dır. Bu nedenle tüm vatandaşların inancının gerektirdiği mevzuat oluşturulmalı ve anayasal güvenceye alınmalıdır” dedi.

Sağlam: Kürtlerin hakkını verin

Kürtlerin bu ülkenin asli unsurlarından biri olduğuna işaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, “Birlikte yaşadıkları Türk kardeşleri hangi haklara sahipse; bu haklara sahip olmak, bunları istemek en tabii haklarıdır. Anayasada vatandaşlık tanımında yapılacak bir değişiklik bu sorunun önemli bir kısmını çözecektir. Yıllardan beri Kürt meselesi terörle birlikte zikredildi. Şiddet ve çatışmalı ortam mazeret gösterildi veya temel insani haklar silahların bırakılmasına endekslendi. Şu anda bu mazeretleri geçerli kılan nedenler büyük ölçüde ortadan kalkmış durumdadır. Bu nedenle ‘şimdi tam zamanı’ diyoruz. Kürtlerin insani ve İslami tüm haklarını verin. Daha doğrusu tüm vatandaşlara inançlarının ve kültürlerinin gerektirdiği hakları verin. Bu haklar sadece kürklere özgü haklar değildir. İnsan olmanın, vatandaş olmanın gerektirdiği haklardır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.