HÜDA PAR’dan DEVA Partisi’ne ziyaret

HÜDA PAR’dan DEVA Partisi’ne ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'dan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, iktidarın Kürt politikasını eleştirdi.

TİGRİS HABER - Sağlam, “2002 öncesinden daha kötü bir duruma gidişat var. Halbuki, bu konuda büyük bir avantaj sağlamıştık. Bütün bir toplum olarak bu sorunun çözülebileceği kanaati hasıl olmuştu. Ve toplumun verdiği destek had safhadaydı. Ama bu gittikçe geriye doğru geldi. Artık kitaplardan Kürt kelimesinin çıkarılmasını, Kürtlerin Müslüman olma süreci ile ilgili ibarelerin çıkarılmasını, Kürtçe oyunların yasaklanmasını hatta artık maalesef Kürtler, Kürt kökenli olarak kalmaya devam ettiklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a partilerinin kuruluşu dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı Ankara'da parti genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından iki lider, kameraların karşısına geçerek ortak basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Babacan'a DEVA partisinin ve genel merkezinin hayırlara vesile olmasını diledi.

‘Bütün siyasi partiler hizmet noktasında ortak bir noktada buluşmalıdırlar’

DEVA Partisine nezaket ziyaretinde bulunan ve "hayırlı olsun" dileklerini ileten HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ilk ziyaretimizdi. Karşılıklı olarak ülkemize hizmet etmek isteyen, ülke için ülke sorunlarına çözüm arayan iki parti olarak beraber, belki ortak hareket etme ve çözüm arayışı noktasında ilişkilerimiz İnşallah devam edecek. HÜDA PAR olarak siyasi partilerin birbirlerinin rakipleri olmadığını belki ülke sorunlarının çözümü noktasında birbirlerine yardım etmesi gereken, dayanışma içerisinde olması gereken partiler olması gerektiğini düşünüyoruz. 8 yıllık bir geçmişimiz var ve ilk günden beri bu konuda mücadele veriyoruz. Çünkü Türkiye'de maalesef muhalefet anlayışı, siyasi partilerin algılama şekli bizim çok da kabul edebileceğimiz benimseyebileceğimiz bir şekilde değil. Bütün siyasi partiler ülkeye hizmet etmek için ülkenin sıkıntılarını gidermek için ve ülkeyi yönetmek için ortaya çıkan tüzel kişiliklerdir. Bu anlamda bütün siyasi partiler hizmet noktasında ortak bir noktada buluşmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

ali-babacan-hudapar-001.jpg

‘Türkiye için yeni bir siyasi söylem siyasi parti dayanışması…’

DEVA Partisini ziyaretini değerlendiren Sağlam, “Bugün ülke meseleleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk ve inşallah bu görüşmelerimiz devam edecek. Bu süreçte Türkiye için yeni bir siyasi söylem siyasi parti dayanışması, bunu seçim ittifakı anlamında söylemiyorum, ülke meseleleri anlamında yeni bir sürecin de başlamasına vesile olmasını diliyorum” diye belirtti.

‘Kürtleri, Kürt meselesini yok sayan bir anlayışa doğru gittiğimizi görüyoruz’

Türkiye'de Kürt meselesi konusunda geçmiş süreçteki yaklaşımları değerlendiren Sağlam, “2008-2009 döneminde belki bunun zirvesini gördük. Gerçekten sadece Kürtler açısından değil belki bütün ülke açısından artık Türkiye'de Kürt meselesinin konuşulmayacağı bir dönemi de görebileceğimiz ümidi oluşmuştu ama özellikle son birkaç yıldır maalesef tekrar Kürtleri yok sayan, Kürt meselesini yok sayan bunu sadece silahlı mücadeleye dayayan bir anlayışa doğru gittiğimizi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ali-babacan-hudapar-diyarbakir-001.jpg

‘Gittikçe geriye doğru geldi’

İktidarın son süreçteki Kürt politikasına ilişkin olarak ise Sağlam, şöyle konuştu: “Ben öyle zannediyorum ki bu şekilde giderse 2002 öncesinden daha kötü bir duruma gidişat var. Halbuki, bu konuda büyük bir avantaj sağlamıştık. Bütün bir toplum olarak bu sorunun çözülebileceği kanaati hasıl olmuştu. Ve toplumun verdiği destek had safhadaydı. Ama bu gittikçe geriye doğru geldi. Artık kitaplardan Kürt kelimesinin çıkarılmasını, Kürtlerin Müslüman olma süreci ile ilgili ibarelerin çıkarılmasını, Kürtçe oyunların yasaklanmasını hatta artık maalesef Kürtler, Kürt kökenli olarak kalmaya devam ettiklerini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

‘Kürt meselesinin çözümü için tam zamanıdır’

PKK'nin, 40 yıldır silahı Kürt meselesinin çözümü için kullandığı yönünde bir tez ortaya attığını aktaran Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK, 'Ben silah kullandığım zaman silahım iyi ses çıkardığı zaman bu devlet Kürt meselesini devreye alıyor ve çözüm için bir şeyler yapıyor' diye düşünüyor. Halbuki şu anda belki hiç görmediğimiz bir sükunet ortamı var ve biz de Kürt meselesinin çözümü için tam zamanıdır diyoruz. Madem örgütün böyle bir anlayışı var ve bunu toplum içerisinde yerleştirmiş, bunun yıkmanın da zamanıdır. Eğer Kürt meselesini çözmek istiyorsanız şu anda gündeme getirin.”

‘Anayasa'da bir cümle değişiklikle, vatandaşlık tanımıyla bu meseleyi hal yoluna koyabiliriz’

Sağlam, Kürt meselesinin çözümüne ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Kürt meselesini çözmek için hem Kürtlerden hem Türklerden hem de Türkiye'yi oluşturan diğer bütün kavimlerden ortak bir destekle Anayasa'da belki bir cümle değişiklikle yapılacak vatandaşlık tanımıyla bu meseleyi hal yoluna koyabiliriz. Bununla bütün sorunlar çözülecek anlamı çıkmasın ama sadece anayasal düzeyde, vatandaşlık tanımında yapılacak değişiklik, Kürtlerin varlığının kabulü anlamında bir değişikliğin yapılması bu sorunun hal olması için ciddi bir adım ve dönemeç olacaktır. Bu yol hâlâ var ve kapı kapanmış değil. İnşallah biz Bu meselenin gelecekte hal olması için elimizden geleni yapacağız, bunun üzerine gideceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.