HÜDA PAR’dan ‘Dünya Anadil Günü’ yürüyüşü

HÜDA PAR’dan ‘Dünya Anadil Günü’ yürüyüşü
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, 21 Şubat Dünya Anadil Günü münasebetiyle yürüyüş düzenledi.

TİGRİS HABER - HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, 21 Şubat Dünya Anadil Günü münasebetiyle yürüyüş düzenledi. Düzenlenen yürüyüşte Türkçe’nin korunması ve gelişimi için hazırlanan şartların, milyonlarca vatandaşın anadili olan Kürtçe için de oluşturulması gerektiği mesajı verildi.

21 Şubat Dünya Anadil Günü’nün önemine dikkat çekmek amacıyla yöresel kıyafetler ile yapılan yürüyüşte, “Ülkemiz sınırları içerisinde milyonlarca vatandaşın anadili olan ve Türkçe’den sonra en çok konuşulan Kürtçe’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması, Türkiye için de bir sorumluluktur.” mesajı verildi.

Yöresel kıyafet giyen vatandaşlarla birlikte Gazi Caddesi'nde yürüyen Dinç ve beraberindekiler, halkta yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, ellerinde anadillerinin korunmasının önemine dair pankartlar ve dövizler taşıdı.

21 Şubat Dünya Anadil Günü münasebeti ile merkez Sur ilçesi Nebi Camii önünde başlayan yürüyüş tarihi Ulu Cami’de son buldu. Yapılan yürüyüş sonrası Tarihi Ulu Camii önünde Zazaki ve Kurmanci açıklama yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum